Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Torstein Tormodson (del 1)
Antal sidor
627
Utgivningsdatum
2020-08-12
Förlag
Lind & Co
Översättare
Cajsa Mitchell
Originaltitel
Jomsviking
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
178 x 110 x 38 mm
Vikt
341 g
SAB
Hce
ISBN
9789179033088
Jomsviking (pocket)

Jomsviking

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2020-08-12
69
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Game of Thrones i vikingamiljö!

Året är 993. Under ett slag i östra Viken ser unga Torstein sin fader bli ihjälslagen på ett fasansfullt sätt. Själv blir han bortrövad som slav. Det är en orolig tid i Norge. Olav Tryggvason vill ha makten i landet och göra Vite Krist till den nya guden.
Torstein måste uppleva en slavs slitsamma och fredlösa tillvaro innan han växer upp till att bli en fruktad krigare och legosoldat. Längs vägen vävs hans öde ihop med Olav Tryggvasons.
Jomsviking är en dramatisk berättelse om en spännande tid i den norska historien, och den skildrar legendariska händelser som sjöslaget vid Svolder och mordet på Håkan Jarl. Med djupgående historisk kunskap och ett öga för detaljer låter författaren oss komma nära krigaren Torstein Tormodson.

Jomsviking är den första boken i en serie som följer Torstein Tormodsons som mot alla odds står upp mot kungamakt och tyranni. Serien är såld till flera länder och har blivit en stor succé i Norge.

BJØRN ANDREAS BULL-HANSEN (f. 1972) debuterade som författare 1996 och är känd för sina gripande berättelser och skildringar av starka öden. Romanen Jomsviking (2017), som blev Bull-Hanses internationella genombrott, är den första i en serie historiska berättelser från vikingatiden och den första titeln som översätts till svenska.

"Trovärdig spännande historisk roman [...] Berättelsen är mycket detaljerad och livfull. Miljöskildring, personskildring och politiska förvecklingar är så ingående att läsaren verkligen känner sig som en nära åskådare."
Ölandsbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jomsviking
  2. +
  3. Järnbörd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Järnbörd av Tonny Gulløv (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jomsviking. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Gillar du genren - en fantastisk läsupplevelse
    Annika B, 16 oktober 2020

    En blandning av Röde Orm och vikingasaga, fast ändå anpassad efter nutid. Fantastiskt bra! Längtar efter att del 2 och 3 skall översättas :)

Visa alla 1 recensioner