Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Vilja jobba
Antal sidor
31
Utgivningsdatum
2023-01-13
Upplaga
1
Förlag
Vilja förlag
Illustratör/Fotograf
Elisabeth Werngren
Dimensioner
20 x 165 x 108 mm
Vikt
155 g
SAB
Hc
ISBN
9789179495657

Marja är bussförare

Kartonnage,  Svenska, 2023-01-13
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  149
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  99
Visa alla 2 format & utgåvor
I dag ska Marja köra en grupp pensionärer. De ska på utflykt på landsbygden. I vanliga fall kör Marja buss inne i stan, så hon är lite nervös. Tänk om hon kör fel? Men det är en fin väg, och Marja njuter av att köra på landet. Ända tills något väldigt oväntat händer ...

Marja är bussförare ingår i Vilja Jobbas satsning på mycket lättlästa, tydligt illustrerade böcker. På ett mycket enkelt språk beskrivs hur en arbetsdag kan se ut. Dessa böcker riktar sig framför allt till elever på A- och B-kurserna på sfi, och kan användas på olika sätt utifrån elevernas förutsättningar.

De detaljrika illustrationerna inspirerar till samtal, både om respektive yrke och om vardagliga företeelser. För dem som läser själva erbjuder bilderna en väg in i texten, och de ger bra stöd under läsningen.

Böckerna kan också fungera som underlag för samtal om olika yrken i ett större perspektiv, om vad eleverna har gjort tidigare och om vad de vill arbeta med. Titlarna kan sedan fungera som en bro till Vilja Jobbas övriga titlar, som passar bra för C- och D-kurserna på sfi.

Tidigare titlar i serien är Tara är barnskötare, Saad är byggarbetare, Ivan är vårdbiträde och Boris är lokalvårdare. Till samtliga titlar i serien finns utökat arbetsmaterial.

Författaren Ann-Charlotte Ekensten har skrivit många lättlästa böcker på Nypon och Vilja förlag. Ledstjärnan i hennes skrivande är läsglädje för alla, oavsett förutsättningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Marja är bussförare
 2. +
 3. Janko är parkarbetare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Janko är parkarbetare av Ann-Charlotte Ekensten (kartonnage).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann-Charlotte Ekensten