Vitt skilda : svenskare kan ingen vara (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2022-09-05
Förlag
Volante
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
185 x 140 x 19 mm
Vikt
306 g
SAB
Qaac
ISBN
9789179652319

Vitt skilda : svenskare kan ingen vara

(20 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-05
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Mina blir kallad för rasist första gången håller hon på att sätta i halsen. Hon, som blivit utsatt för rasism i hela sitt liv? Hon, som är en övertygad antirasist?

Vi lever i en värld som har en lång historia av att dela in människor i olika grupper. Bland dessa grupper finns en hierarki där vissa är överlägsna andra. Från det att vi är väldigt små lär vi oss att vitt är bättre än svart och brunt. Det visste Mina Dennert redan innan hon började skolan. Det lär sig alla barn så fort de hör talas om ordet rasism för första gången.

Mina Dennert visar oss de konsekvenser våra omedvetna beteenden har och världen vi istället kan få när vi anstränger oss för att göra skillnad. Den här boken ställer sig inte på någon sida av en redan polariserad debatt, den riktar sig direkt till dig: Sysslar du omedvetet med rasism? Vill du sluta med det?

*

I Vitt skilda lotsar Mina Dennert läsaren med ett lättsamt pedagogiskt driv fram till ett helt nytt sätt att se på rasism och skillnaden mellan att vara och att göra . Boken lämnar läsaren yrvaken, hoppfull och förhoppningsvis med en känsla av jävlar anamma. Det här är boken för läsaren som vill utmanas och vara med om att skapa ett öppnare, rikare och mycket roligare Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vitt skilda : svenskare kan ingen vara
 2. +
 3. Boken om OKEJ : 80-talets största poptidning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boken om OKEJ : 80-talets största poptidning av Jörgen Holmstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 599 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Vitt skilda : svenskare kan ingen vara. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt dålig
  Marie, 1 november 2022

  Tyvärr! Den här boken är inget jag kan rekommendera. Floskler från nån bortskämd överklassbrud till författar-wannabee från Göteborg vars stora tragedi tycks vara att hon inte är en Blondie. Hon har noll insikt om sitt priviligierade liv, har offerkoftan på trots alla sina privilegier och är totalt hudfärgsfixerad. Slöseri med både tid och pengar. Varför inte köpa och läsa en klassiker istället? En arbetarförfattare som Ivar lo går alltid hem.

 2. Berörd
  Håkan Andersson, 2 oktober 2022

  Den här boken är lätt att läsa och ta till sig, även för den som känner visst motstånd. De personliga berättelserna kan ingen värja sig emot. Jag blir oerhört berörd. Och motiverad att göra skillnad. Önskar flera stora företag gav den här boken som julklapp till sina medarbetare.

 3. Läs den!
  Kaj Håkanson, 21 september 2022

  Den här boken gör mig alldeles matt och det är menat som beröm. Här finns dramatiska exempel på rasistisk särbehandling, men minst lika drabbande är det författaren förmedlar om den malande vardagliga särbehandling eller oro som tvingar den utsatta att ständigt vara på tå. Här förmedlas väl hur vardagen, ja hela den utsattes liv kommer att präglas av medvetet eller omedvetet utvecklade mödosamma strategier för att hantera den faktiska eller hotande möjligheten till att inte behandlas som andr... Läs hela recensionen

 4. En bok om rasism
  Leena Johansson, 19 september 2022

  En mycket viktig och tankeväckande bok om rasism som alla bör läsa. Det viktigaste: få människor ÄR rasister men väldigt många GÖR rasism ofta omedvetet och utan ont uppsåt.

 5. Gripande
  Lotta A, 18 september 2022

  En fantastisk bok för dig som vill förstå mer om rasism och bli en bättre medmänniska. Författarens upplevelser griper tag i dig och får dig att komma närmre förståelsen hur det är att inte tillhöra den privilegierade massan. Läs den!

 6. Behövd bok
  Charlotta Åhall, 17 september 2022

  Mina Dennert går mycket noggrannt igenom vad rasism är och innebär och vad som sker i ett samhälle där den får fäste.

 7. Alla borde läsa den!
  Lisa , 17 september 2022

  Fantastiskt välskriven bok. Det här är något vi måste prata om. Boken lyfter viktiga perspektiv, den här borde alla verkligen läsa!

 8. Ögonöppnare
  Kicki, 16 september 2022

  En väldigt viktig bok man lätt tar sig igenom och som öppnar för intressanta diskussioner. Ingen vet bättre än Mina, vad hon pratar om, vilket gör den så träffsäker.

 9. En mycket viktig bok.
  Sam Carlquist, 16 september 2022

  Detta är en utmärkt bok som jag varmt vill rekommendera. Mina Dennerts kunskaper och djupa engagemang är något vi behöver mer av i samhället.

 10. Väcker hoppfullhet
  Elaine, 16 september 2022

  Stämmer så väl in på hur det står beskrivet att boken är skriven på ett lättsamt och pedagogiskt driv fram till ett helt nytt sätt att se på rasism och skillnaden mellan att vara och att göra. Boken lämnade mig hoppfull, dessutom. Läsvärd, så pass att jag bad min hemkommun ta hem denna bok så att fler får tillgång till den.

 11. Mycket tänkvärd
  EF, 16 september 2022

  Mina Dennert berättar om sina egna erfarenheter på ett fängslande vis. En del händelser i boken är helt förfärliga att läsa om, men det är viktigt att sådant kommer fram i ljuset. Viktigt också att ta en titt på sig själv som en del i samhället.

 12. Fantastisk bok om hur vi "gör" rasism
  Jolly, 16 september 2022

  En mycket angelägen bok i tider då rasistisk politik, vardagsrasism och antidemokratiska metoder relativiseras i majoritetssamhället. Läs den här boken! Du kommer att lära dig nya saker som gör ditt och andras liv bättre!

 13. Läs den!
  Elliot Elliot, 16 september 2022

  Nu har jag läst ut den här boken och vill verkligen rekommendera den. Gripande och engagerande historier samtidigt som jag lärde mig mycket. Vad nytt kan sägas i detta ämne, som någon upplyst antirasist inte redan vet? Massor!

  Denna bok borde göras tillgänglig i skolan. Den är lättläst, men inte anpassad till någon viss ålder.
  Tänker på alla HR-personer på företag och organisationer, som verkligen kommer få stor behållning av boken.

 14. En viktig bok!
  Robert Hedström , 16 september 2022

  En bok som alla borde läsa! Mina Dennert har genom denna bok belyst problemet med den dolda rasismen i vårt gemensamma samhälle. Vitt Skilda - svenskare kan ingen vara. Läs boken för att fördjupa din kunskap!

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Mina Dennert

 • Tystnadens torn

  Mina Dennert

  Journalisten Roya Zand kämpar dagligen mot lögnerna och hatet som sprids på internet. Hon har skapat en nätrörelse som på kort tid blivit en viktig röst för mänskliga rättigheter i landet och satt käppar i hjulen för högerextremismens framfart. Nä...

 • Vitt skilda

  Mina Dennert

  När Mina blir kallad för rasist första gången håller hon på att sätta i halsen. Hon, som blivit utsatt för rasism i hela sitt liv? Hon, som är en övertygad antirasist? Vi lever i en värld som har en lång historia av att dela in människor i olika g...