Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Amerikaäventyret (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2020-10-09
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Danneker Engström, Cecilia (form)
Dimensioner
216 x 145 x 16 mm
Vikt
349 g
SAB
Hcg
ISBN
9789179755935
Flykten till Amerika (kartonnage)

Flykten till Amerika

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-10-09
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det är 1916 och det har gått flera månader sedan Ingrid fick ett brev från sin storasyster Hedvig. För snart ett år sedan packade Hedvig sina väskor och reste till New York och nu är hon som uppslukad av jorden. Ingrid arbetar som piga på gården hos sin morbror, och mostern behandlar henne som en slav. En dag får Ingrid nog. Hon flyr till Göteborg, där den stora Amerikabåten väntar i hamnen. Hon vet vad hon måste göra, hon måste hitta sin syster!

Men biljetten till Amerika är dyr. Lyckligtvis har Ingrid med sig en brosch som hon har ärvt och längs vägen kommer hon att möta hjälpsamma människor som vill henne väl. Men också tjuvaktiga och ondskefulla personer som inte är att lita på ...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flykten till Amerika. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kan varmt rekommendera den här bokserien!
  Fredrik, 20 januari 2022

  En mysig och spännande berättelse i 4 delar. Min dotter, 11 år, älskade den! Perfekt som "godnattsaga" med 1-2 kapitel per kväll.

 2. Spänning från svunnen tid

  Camilla Lagerqvist lyckas alltid fånga mig som läsare oavsett vilken tid vi befinner oss i. Här får vi följa med den hårt utsatta Ingrid i jakten efter sin försvunna syster borta i Amerika. Spännande, obehaglig och med ett slut som gör att man direkt vill läsa del två!

  Jag har läst många böcker av Camilla Lagerqvist; alla spännande och svåra att lägga ifrån sig. Boken om Ingrid och hennes syster Hedvig är inget undantag!

  Hedvig är redan i Amerika när hennes lillasyster Ingri... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Camilla Lagerqvist