Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-06-17
Förlag
Mondial
Dimensioner
217 x 150 x 26 mm
Vikt
398 g
SAB
O,Uh
ISBN
9789180021753
Världen som väntar : Vårt liv i klimatförändringarnas Sverige (inbunden)

Världen som väntar : Vårt liv i klimatförändringarnas Sverige

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-06-17
185 209 Du sparar 24 kr!
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sverige håller på att förändras. Det snöar mindre, regnar mer och har blivit varmare. Ändå tänker många svenskar att klimatförändringar är något som drabbar andra människor i andra delar av världen. Så är det inte.

Redan idag har den globala uppvärmningen hotat vår tillgång på mat, gett oss nya sjukdomar och parasiter samt påverkat vår roll i världspolitiken. Och det är förmodligen bara början.

I Världen som väntar tecknar klimatjournalisten Peter Alestig på ett nyskapande sätt en bild av hur våra liv kommer att påverkas på sätt vi inte kunnat föreställa oss. Hur slår extremvädret mot vår hälsa och ekonomi? Hur ska vi klara energiförsörjningen när fossila bränslen fasas ut? Och hur försvarar vi demokratin när klimatfrågan ställer människor mot varandra?

»En bragd ... Att boken dessutom är forskningstung men lättillgänglig, övertygande utan pekpinnar, gör bedriften än större.«
Dagens Nyheter

*

Peter Alestig (f. 1982) är klimatredaktör på Dagens Nyheter. Han har länge bevakat frågor om klimat och hållbarhet, samt arbetat som Afrikakorrespondent. Tidigare har han gett ut boken Fem år av fångenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Världen som väntar : Vårt liv i klimatförändringarnas Sverige
 2. +
 3. Att utbilda en kvinna är att utbilda ett helt land

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att utbilda en kvinna är att utbilda ett helt land av Peter Alestig (häftad).

Köp båda 2 för 214 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världen som väntar : Vårt liv i klimatförändringarnas Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktig och välskriven klimatrealism
  Mikael, 23 juni 2022

  Bra och välbalanserad genomgång av de konsekvenser som väntar oss i en varmare värld och som i många fall redan är här. Boken kombinerar gedigna efterforskningar med personliga berättelser. Intressant och en aning skrämmande, men framförallt motiverande till att kämpa för att begränsa den fortsatta uppvärmningen. Inte bara för våra barn, utan för alla oss som har tänkt leva ännu ett tag på den här planeten.

  Bör läsas av alla i Sverige!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Alestig