Kolonin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kolonin (del 1)
Antal sidor
459
Utgivningsdatum
2022-01-11
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Beckston, Carl-André (form)
Dimensioner
216 x 148 x 32 mm
Vikt
638 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180183055

Kolonin

(9 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-11
210
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Farsotens härjningar har lämnat stora delar av landet öde. Henrik smittas och ger sig av mot Stockholm tillsammans med sin tonårige son, fast besluten om att hitta sin ex-fru och sätta sonen i säkerhet innan sjukdomen gör sitt. De möter ytterst få andra människor, men räds ändå för sina liv. Och allra mest när mörkret sänker sig, när man när som helst kan möta en av de drabbade de som sjukdomen tagit och är bortom all räddning.

För en del innebär katastrofen möjligheter, som för Lisa. På egen hand finner hon tryggheten på en obefolkad, liten ö utanför Lidingö. Hon bjuder in fler att göra henne sällskap i säkerheten, men i skapandet av ett nytt samhälle blir hon snart varse att de största farorna inte är de som lurar i mörkret. För andra innebär katastrofen inget alls, som för Jim, som förträngt allt utom tanken på hämnd.

Kolonin är en fascinerande spänningsroman om några människor som mot alla odds lyckas överleva i en värld där mänskligheten gått förlorad, i ruinerna av det Stockholm som en gång var, bland religiösa sekter, nybildade diktaturer och det som kommer fram när solen går ner.

Kolonin är en bok som lever kvar länge efteråt. Det är första delen i en serie.

FELIX ÅBERG (född 1986) är bosatt i Stockholm. Kolonin är hans debutroman. När han inte skriver arbetar han som analytiker, umgås med sin familj och läser så mycket det bara går.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kolonin
 2. +
 3. Jakten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten av Felix Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kolonin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Urtrist!
  Anna Birgitta (Dalarna), 30 mars 2023

  Jag började läsa vid gott mod, men slutade efter bara några sidor. Boken vill ge intryck av att beskriva "the total eqlips of the world" men är beklämmande dåligt skriven. Min tid och självbevarelsedrift gjorde att jag förpassade den till det ställe där den passar bäst, nämligen soptunnan. Det är inte likt mig att behandla en bok så men det finns gränser för allt!

 2. Osammanhängande roman
  Shakira, 27 mars 2023

  Blev väldigt besviken på denna bok. Ett misslyckat försök att skapa en roman som fångar läsaren.
  Mycket av handlingen verkar vara lånat av mästaren i denna genre, Justin Cronin.

 3. En otroligt spännande bok
  Bippan, 2 mars 2022

  Skickligt skriven bok som var nästan omöjlig att lägga ifrån sig innan den var färdigläst. Särskilt intressant blir den att läsa med tanke på hur oroliga tider kan påverka människor.

 4. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 10 februari 2022

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Boken Kolonin är författaren Felix Åbergs debutroman. Den är en dystopisk framtidsroman om ett Sverige efter en farsot, och man får följa några personer i olika kapitel, vars öden sen flätas samman. Jag tycker att boken absolut var läsvärd. Den är tydligen första delen i en planerad serie, och jag läser gärna en fortsättning på den här boken. Kan rekommendera boken till alla som tycker om denna typ av böcker.

 5. En riktig bladvändare i svensk miljö
  Josef, 27 januari 2022

  Boken Kolonin varvar spänning av olika slag, vilket gör boken väldigt intressant. Dels på ett klassiskt sätt med sammandrabbningar mellan huvudkaraktärerna och smittade människor och dels på ett mer intellektuellt sätt där karaktärerna ställs inför olika moraliska dilemman. De olika parallella berättelserna som utspelar sig på olika platser bidrar till att både tempo och spänning hålls uppe. Uppskattar också möjligheten att kunna läsa om Sverige med platser man känner igen, vilket inte hör ti... Läs hela recensionen

 6. En otrolig bok - längtar efter tvåan!
  Elias , 27 januari 2022

  Det här var både spännande och intressant hela vägen ända från start till mål. Jag vart helt uppslukad. Ett måsteköp!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Felix Åberg