Systrarna vid fyren (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2023-12-18
Förlag
Historiska Media
Översättare
Annika Sundberg
Originaltitel
The Lighthouse Sisters
Dimensioner
179 x 110 x 25 mm
Vikt
235 g
SAB
Hce
ISBN
9789180504331

Systrarna vid fyren

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-12-18
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»En mästare i att skriva om andra världskriget... Svår att lägga ifrån sig.« Expressen Söndag

1940. Systrarna Alice och Jenny är i tjugoårsåldern och har livet framför sig när tyskarna ockuperar deras hem, kanalön Jersey. Sjuksköterskan Alice beordras till tjänstgöring på ett tyskt sjukhus. Vad hon inte vet är att arbetet kommer leda till stor kärlek - men också till fruktansvärda prövningar. För Jennys del innebär ockupationen att hennes drömmar om studier vid Cambridge krossas. Rastlösheten får henne att söka sig till en grupp öbor som beslutar sig för att stå upp mot ockupanterna.

1996. En äldre kvinna ser tillbaka på sitt liv. Hon minns särskilt uppväxten på Jersey och sin systers sorglösa skratt. Hon minns hur kriget drabbade ön och systerns motvilliga resa därifrån. Men genom åren fanns en fast punkt i tillvaron: fyren som alltid ledde dem tillbaka till land.

I Gill Thompsons gripande roman skildras två systrar som tvingas gå skilda vägar då kriget drabbar Jersey. Båda tvingas till omänskligt svåra val och ofattbar hjärtesorg – kriget förändrar dem för alltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Systrarna vid fyren
  2. +
  3. Den tyska hustrun

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den tyska hustrun av Kelly Rimmer (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Systrarna vid fyren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gripande människoöden

    Boken är välskriven och spännande. Handlingen engagerar från början till slutet och man får en inblick i vilken frustration som skapas i relationer på grund av ett politiskt beslut, som kanske hade ett gott syfte initialt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gill Thompson