Wellnessyndromet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2015-03-05
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Oskar Söderlind
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
375 g
ISBN
9789186273125
Wellnessyndromet (inbunden)

Wellnessyndromet

(6 röster)
Inbunden Svenska, 2015-03-05
258
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Känner du att du borde träna mer? Har du börjat räkna ditt kaloriintag i sömnen? Skäms du för att du inte är lyckligare? Kanske har du då drabbats av wellnessyndromet.

I sin uppmärksammade nya bok hävdar Carl Cederström och André Spicer att det sociala kravet att maximera vårt välbefinnande har börjat vändas emot oss. Istället för att må bättre, har vi börjat känna oss skuldtyngda och ångestfyllda. I Wellnessyndromet får vi följa hälsofreaks som gör allt för att hitta den perfekta dieten, företagsatleter som startar dagen med ett hälsoparty och livsloggare som mäter allt, inklusive sina egna toalettvanor.

I denna värld tycks personligt välbefinnande förväxlas med etiskt handlande. Visioner om social förändring krymps ned till drömmar om individuell transformering, politiska diskussioner ersätts av fördomsfullt moraliserande och vetenskapliga bevis blandas ihop med andliga villfarelser. Denna träffande och humoristiska diagnos av den pågående wellnesskulten bör läsas av alla som någon gång har känt sig misstänksamma mot dagens frenetiska sökande efter det perfekta livet. Istället för att maniskt ängslas för vår personliga hälsa och lycka, borde vi kanske oroa oss mer för den sjuklighet som ligger utanför vår kropp - i samhället och i världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Wellnessyndromet
  2. +
  3. En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon

De som köpt den här boken har ofta också köpt En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon av Patrick Ekwall (inbunden).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna