Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2017-08-24
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
216 x 141 x 24 mm
Vikt
480 g
SAB
Hc
ISBN
9789186293390

Längre bort än hem

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-08-24
198
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Berättelsen griper tag och berör utöver det vanliga och Weidemann är en skicklig stilist. En debut med verklig mersmak." /Hanna Gunnarsson, Bibliotekstjänst

"En roande och oroande och berörande relationsroman ... Läs den!" /Johan Theorin, författare

My och Helena är bästa vänner. De har följt varandra sedan barndomen, flyttat till Stockholm tillsammans, utbildat sig, festat, slitit, gråtit och blivit vuxna tillsammans.
My är den rastlösa, explosiva konstnären som lever med Peter och deras dotter Li-Lou. My är adopterad från Kina och upplever trots sin starka personlighet att hon är identitetslös, en människa utan hem.
Helena är den duktiga flickan, uppvuxen med en ensamstående mamma, pappan var alkoholiserad och försvann tidigt ur hennes liv. Hon försöker leva upp till sina egna förväntningar om att räcka till, vill alltid göra rätt. Hon lyckas bra i karriären men är ensam och ingår som en extramedlem i Mys familj, där hon är varje ledig stund.
Vännerna stöttar, roar och älskar varandra utan hemligheter. Tills den dag, när Helena berättar att hon längtar så oerhört efter en egen familj, efter ett barn. Och att hon har försökt att bli gravid med olika män i över ett års tid.

"Längre bort än hem" är en relationsroman om ofrivillig barnlöshet, adoption och kvinnlig vänskap. Om när längtan efter familj står mot självupplevt utanförskap. När kärlek står mot rädsla. Längtan mot bitterhet. Och om hur det känns när skillnaden mellan utsida och insida är stor.

Sofie Weidemann är 43 år och lever på Södermalm i Stockholm med man och två barn. Sofie arbetar till vardags som arkitekt,
men fick tillfälle att prova på skrivandet då hela familjen bodde sex månader i Thailand under filminspelningen av "30 grader i februari", som maken skrivit och dottern spelar en av rollerna i.
Skrivandet började som ett tidsfördriv men växte till en historia som fick ett eget liv, den här romanen.

"Jag tror att vi går hela livet och kämpar för att försöka förstå varandra. Orden är det verktyg vi har för att nå fram. Men de räcker sällan till. De motsvarar aldrig riktigt denvi är, vad vi vill. Men ändå är orden är det enda vi har. Dessa är mina."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Längre bort än hem
 2. +
 3. Carpe fucking diem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Carpe fucking diem av Sofie Weidemann (inbunden).

Köp båda 2 för 437 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Längre bort än hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som berör
  Sofia Persson, 11 september 2017

  Boken rörde mig både till skratt och tårar. Säker språkbehandling som ger ett behagligt flyt. Jag längtade efter att få läsa vidare, och saknade boken när den var slut.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sofie Weidemann

 • Carpe fucking diem

  Sofie Weidemann

  Carpe fucking diem är en bitterljuv kärlekshistoria som utspelar sig i dödens skugga på Los Angeles solbelysta gator. I Hannas telefonbok finns mängder med namn, men när hennes liv plötsligt ställs på ända har hon ändå ingen att ringa. Inte ens Pe...