XX - Feministiska samtal, idéer och utbrott (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2005-06-01
Förlag
Federativs förlag
Medarbetare
Bohlin, Rebecka (red.)
Illustratör/Fotograf
David Jonstad
Dimensioner
179 x 110 x 10 mm
Vikt
80 g
SAB
Ohj
ISBN
9789186474423
XX - Feministiska samtal, idéer och utbrott (pocket)

XX - Feministiska samtal, idéer och utbrott

feministiska samtal, idéer och utbrott; det bästa från Arbetarens XX-sidor 2001-2004

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2005-06-01
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
XX - Feministiska samtal, idéer och utbrott Kan levereras innan julafton
Varför älskar media en Lasse i toppen? Hur bryts teorier om klass, kön och etnicitet mot varandra - och vad betyder det för den feministiska kampen? Varför gav Kommunals strejk för sina lågavlönade kvinnor så klent resultat? Hur mycket beror kvinnors underordning i arbetslivet på att de stannar hemma med barn? Är det stora problemet att oskyldiga män döms till fängelse för påstådda sexuella övergrepp mot barn - eller är det ett större problem att få skyldiga döms? Tidningen Arbetaren samlar här ett tjugotal texter kring några av vår tids mest brännande feministiska frågor. Texter som både ställer nya frågor och ger svar, utan att förenkla de motsättningar som faktiskt finns inom den feminist iska rörelsen. En bok ämnad att väcka din kamplust!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. XX - Feministiska samtal, idéer och utbrott
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Varför älskar media en Lasse i toppen? Hur bryts teorier om klass, kön och etnicitet mot varandra - och vad betyder det för den feministiska kampen? Varför gav Kommunals strejk för sina lågavlönade kvinnor så klent resultat? Hur mycket beror kvinnors underordning i arbetslivet på att de stannar hemma med barn? Är det stora problemet att oskyldiga män döms till fängelse för påstådda sexuella övergrepp mot barn - eller är det ett större problem att få skyldiga döms?

Tidningen Arbetaren samlar här ett tjugotal texter kring några av vår tids mest brännande feministiska frågor. Texter som både ställer nya frågor och ger svar, utan att förenkla de motsättningar som faktiskt finns inom den feministiska rörelsen.

En bok ämnad att väcka din kamplust!