Av kött och blod (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2013-05-20
Upplaga
1
Förlag
Federativs förlag
Medarbetare
Osman, Ayman (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789186474645
Av kött och blod (häftad)

Av kött och blod

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-05-20
109
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
På en rostfri arbetsbänk i ett restaurangkök i östra Malmö låg en golem: en stum, stark och själlös varelse skapad av människohand, byggd av kött. Köttmonstret väntade. En av restaurangens anställda skulle mördas. Tempi Moderni går med vinst, men det räcker inte. Ledningen vill ha mer. Tempot höjs och inte en krona spenderas i onödan. Med kniven mot strupen blir personalens motstånd hårdare och hårdare. Till slut finns det ingen väg tillbaka. Av kött och blod är en nyskapande blandning av arbetarroman och deckare.

Henrik Johansson föddes i Dalsland 1973 och har bott i Malmö sedan 1994. Skrivandet är ett senkommet intresse men berättandet har alltid funnits där och finslipats bland grannar och arbetskamrater i landsbygd och i stad. Han har bland annat jobbat på bageri och tio år som kock. Henrik skriver regelbundet krönikor i Arbetaren och har publicerat dikter och noveller i bland annat Folket i Bild. Av kött och blod är hans första roman.

Med efterord av Kristian Lundberg, författare till bland annat Yarden och En hemstad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Av kött och blod
 2. +
 3. Raya

De som köpt den här boken har ofta också köpt Raya av Henrik Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 300 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Av kött och blod. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken är välskriven, spännande och bra. Däremot tyckte...
  David, 2 september 2013

  Boken är välskriven, spännande och bra. Däremot tyckte jag den tog en vändning som var lite hastig, kändes ogenomtänkt och lite larvigt faktiskt. Boken är läsvärd och bra men hade tjänat på ett längre slut eller ett annat slut.

 2. Efter att ha jobbat nästan 10 år inom restaurang och...
  Ebba Söderman, 22 juni 2013

  Efter att ha jobbat nästan 10 år inom restaurang och krogverksamhet känner jag mycket väl igen mig i den här boken. Både vad det gäller chefernas inställning och personalens sätt att lösa problemen. (Nåja, vi mördade sällan någon...) När det gäller den biten av boken som är arbetarroman är den suverän, och det finns inget som helst tvivel om att författaren har erfarenhet av branschen han skriver om. Boken är dessutom intressant och karaktärerna väldigt levande. Bra!

  Det jag däremot ... Läs hela recensionen

 3. Välskriven arbetarroman med en twist. Det märks att...

  Välskriven arbetarroman med en twist. Det märks att författaren är väl insatt i restaurangvärlden med alla för och nackdelar. Mycket läsvärd!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Henrik Johansson