Fast (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2013-12-27
Förlag
MBM Förlag
Dimensioner
208 x 147 x 24 mm
Vikt
490 g
SAB
Hc
ISBN
9789186505394

Fast

Inbunden,  Svenska, 2013-12-27
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alexander Fasth var en mycket framgångsrik författare, innan skrivandet sinade efter flera svåra år där kriserna avlöste varandra. Nu känner han en ny styrka och beslutar sig för att till slut resa till Madrid och ta hand om sonen Eriks dödsbo sedan självmordet sju år tidigare.
Madrid är för Alexander en plats där samtiden samsas med intensiva minnen från hans egen studietid där under tidigt sextiotal. Staden är också scenen för två genomgripande svek.
Alexanders främsta tillgång som författare har alltid varit hans högt uppskruvade fantasi, men när han nu öppnar dörren till de händelser som han burit inom sig och konsekvenserna av hans roll som far, är det den som löser upp hans verklighets gränser tills den stora katastrofen tornar upp sig.

Detta är en roman i dialog med litterära konventioner och förväntningar. Strandbergs prosa rör sig från den precist registrerade reaktionen till det barocka kaos där våra bevekelsegrunder gäckar. Med ett flödande berättande presenterar Strandberg både en romankaraktär och en författare som ger sig litteraturen i våld.
Fast är Gunnar Strandbergs första roman.

Gunnar Strandberg är uppvuxen i Jakobsberg utanför Stockholm och är verksam som författare, poet och strateg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fast
  2. +
  3. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström Jones (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Strandberg

  • Chikima och jakten på snäckan

    Gunnar Strandberg

    Fjortonåriga Chikima lever lyckligt på Rikets centralplanet tills hennes liv förändras av ett terrorattentat. Tillsammans med sin pappa, Bo-Lucky, flyr hon till en enslig och karg ö på Rikets mest avlägsna planet. I ett slag är hon utan mamma, uta...