Vit jazz
Format
Kartonage
Språk
Svenska
Antal sidor
409
Utgivningsdatum
2011-10-05
Förlag
Modernista
Översättare
Thomas Preis
Originaltitel
White Jazz
Dimensioner
210 x 150 x 30 mm
Vikt
540 g
SAB
Hce
ISBN
9789186629328
Vit jazz

Vit jazz

(3 röster)
Kartonage Svenska, 2011-10-05
139
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Los Angeles 1958. Mord, misshandel, mutor och utpressning är vardag för biträdande kommissarie David Klein. Han är en maktmänniska i ett litet hörn av Helvetet. Så annonserar den federala polisen en undersökning om poliskorruption och en verklighet sipprar upp som till och med är ännu ondare än den Klein föreställt sig.
Kleins snabba, blixtlika beskrivningar är lika brutala som landskapet; en värld han själv varit med om att skapa, men som han nu skulle göra vad som helst för att undkomma levande.
Grym, nitisk och slipad till en rakbladsegg är James Ellroys prosa i Vit jazz, som av många framhållits som hans absoluta mästerverk.

JAMES ELLROY föddes 1948. När han var tio år gammal blev hans mamma brutalt mördad, ett mord som aldrig uppklarats, och som haft en avgörande betydelse för Ellroys liv och författarskap. Han debuterade med Browns rekviem [1981], och har sedan dess skrivit en lång rad historiska romaner som revolutionerat kriminalromangenren. Några av dem har blivit storfilmer i Hollywood, såsom L.A. konfidentiellt från 1990 och Den svarta dahlian från 1987.

 

»Vit jazz får alla andra kriminalromaner att likna barnböcker.« SAN FRANCISCO EXAMINER

»Omöjlig att lägga ifrån sig... En författare som bryter mot alla regler. En kamikazepilot i kollisionskurs med helvetet. Pennan rör sig i vansinne över sidorna.« THE NEWS & OBSERVER

»Ellroys bästa.« THE DENVER POST
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vit jazz
  2. +
  3. Mina mörka vrår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mina mörka vrår av James Ellroy (häftad).

Köp båda 2 för 213 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av James Ellroy

Bloggat om Vit jazz