Hos oss (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2013-08-20
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Nina Katarina Karlsson
Originaltitel
Unter uns
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
200 x 135 x 30 mm
Vikt
506 g
SAB
Hce
ISBN
9789186703202
Hos oss (inbunden)

Hos oss

Inbunden Svenska, 2013-08-20
219
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det börjar med en familjefest, som är en avskedsfest: Clarissas föräldrar avsäger sig sina förpliktelser, gentemot familjen och sina barn. De ska ge sig av, ingen vet dock vart.

Clarissa och hennes vänner är mitt i livet, och de söker sin plats i nya förhållanden, såväl yrkesmässigt som privat. De befinner sig mellan olika projekt, utan annat än ett osäkert nätverk av kontakter och lösa bekantskaper.

I centrum av romanen står Clarissa, som delar sitt namn med Clarisse i Robert Musils Mannen utan egenskaper och Clarissa i Mrs Dalloway av Virginia Woolf, och som vi följer genom de kval, krav och förväntningar som det medför att tillhöra det moderna frilansprekariatet.

Hos oss är en kollektivroman som hyllats för sin språkliga precision och sitt skoningslösa skildrande av vår tid. Den är ett panorama över samtiden och de nya levnads- och arbetsförhållandena, där allt är tidsbegränsat.

Angelika Reitzer har lovordats för sina romaner och fått ett flertal utmärkelser, däribland Hermann Lenz-Stipendium 2007, Reinhard Priessnitz-Preis 2008 och Robert Musil-Stipendium 2009. Hon är född 1971 i Graz och är sedan 2004 verksam som författare och dramatiker. Hos oss är hennes tredje bok och första i svensk översättning. Hon bor idag i Wien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hos oss
  2. +
  3. Varg bland vargar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varg bland vargar av Hans Fallada (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Angelika Reitzer