Makt och inflytande i arbetslivet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2016-04-20
Upplaga
1
Förlag
Premiss
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Illustratör/Fotograf
Bim Eriksson
Dimensioner
190 x 140 x 20 mm
Vikt
412 g
SAB
Oha
ISBN
9789186743536
Makt och inflytande i arbetslivet (häftad)

Makt och inflytande i arbetslivet

Häftad Svenska, 2016-04-20
150
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Maktfrågorna i arbetslivet är ofta en spegling av tidsandan. Historiskt hittar vi ständiga med- och motgångar för de fackliga maktambitionerna.
På 1970-talet stiftades många av de lagar som ännu ligger till grund för spelreglerna på svensk arbetsmarknad. Medbestämmandelagen (MBL) och lagen om anställningsskydd (LAS) gav facken mer inflytande och starkare muskler. Senare tillkom också en omfattande diskrimineringslagstiftning.

Samtidigt svepte nya vindar över världen. Under slutet av 1970-talet mobiliserade arbetsgivarna. Motståndet mot löntagarfonderna ledde till konfrontation. Plötsligt var det företagsledarna som var ute och demonstrerade. På affischer uppmanades ungdomar att »satsa på dig själv«.

I Sverige fanns länge en uttalad politisk vilja att gynna arbetslivsforskningen. Så är det inte längre. Forskarna själva vittnar i dag om att det är svårt att få medel till forskning som handlar om makt och inflytande i arbetslivet. En framkomlig omväg kan i vissa fall vara att sätta en annan etikett på forskningen. Med Makt och inflytande i arbetslivet hoppas Arena Idé starta en debatt om arbetslivsforskningens villkor och särskilt om makt och inflytande i arbetslivet. Den bredd och de spännande ämnesval som bidragen bjuder på ger gott hopp om
framtidens diskussion om makt och inflytande i arbetslivet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Makt och inflytande i arbetslivet
  2. +
  3. Det blågula stjärnbaneret : Usa:s närvaro och inflytande i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det blågula stjärnbaneret : Usa:s närvaro och i... av Erik Åsard, Dag Blanck, Ulf Jonas Björk, Wilhelm Agrell (häftad).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »