Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Barkhe (del 1)
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2012-05-15
Förlag
Dahlgrens Förlag
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
223 g
SAB
Hc
ISBN
9789186913021

Barkhes döttrar

(86 röster)  |  Läs 18 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-05-15
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
En iskall novembernatt 1656 springer Hanna över borggården för att kalla på sin far Frans Barkhe, mäktig och självsvåldig länsman över Helsingborgs slottslän. Hans hustru ska föda, och ska han lyckas behålla länsmanskapet måste det bli en son.

Sina fem döttrar ser han som misslyckanden. Han planerar redan tvångsäktenskap för dem, och lämnar dem samvetslöst under älskarinnan Elna Johansdotters tyranni.

Kung Frederik III hotar med avsättning. Revision av förskingrade kronomedel kan få Barkhe avrättad. Är det blodiga mordet på en av kungens närmaste vänner det enda som kan hjälpa länsman ur knipan?

Sverige ger inte upp tanken att erövra det strategiskt viktiga Skåne. I Helsingborgs slottslän, mäktigast i danska riket, hörs åter krigstrummor...

Länsmans döttrar lever i en upphöjd men grym verklighet. Barkhes intriger och problem är många, förskingringen av danske kungens pengar är bara ett. Hanna tvingas slåss för att förhindra att älskarinnan tar makten på sätesgården. Följ kampen mot faderns kvinnoförakt, mötet med en ny styvmor och en otillåten relation - följ striden om det mäktiga Helsingborgs slottslän!

Helsingborgs egen deckardrottning Bodil Mårtensson har efter elva framgångsrika kriminalromaner skaffat sig en stor och trogen läsekrets. I denna bok lämnar hon nutidens kriminalscenarier för Helsingborgs och Skånes blodiga historia. Minst lika spännande, och läsaren får en djupare bild av ett Skåne mellan Sverige och Danmark.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barkhes döttrar
 2. +
 3. Barkhes son : en historisk spänningsroman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barkhes son : en historisk spänningsroman av Bodil Mårtensson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Barkhes döttrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig
  Lillemor, 5 maj 2017

  Jag blev besviken på den här boken. Alldeles för långa kapitel som fokuserade för mycket på ren historia om snapphanar och krig/ strider mellan Sverige och Danmark. Jag trodde det skulle vara mer romantiskt. Känner mig inte intresserad av att läsa fler delar i serien.

 2. Barkhes döttrar,

  En helt fantastisk bok, har läst hela serien om Barkhes liv och hans familj. Han var en väldigt grym man
  som till slut fick sitt straff. Tänker hur hemskt det var för flickor och kvinnor på den tiden.

 3. Historia
  Ewa Flysjö, 20 april 2017

  Spännande läsning med många intriger. Beskrev hur man levde och bodde förr och hur set ofta var i ett högreståndshushåll. Lite om snapphanar och deras kamp för att Skåne skulle förbli danskt.

 4. Historiskt
  Marietta Sislak, 17 april 2017

  Boken är mycket intressant då den belyser kvinnornas situation. Historiskt intressant då den beskriver maktkampen mellan den danske regeringen och svenskarna kamp mot överhövheten.

 5. Då, när Skåne tillhörde Danmark
  Ewa Sundbäck, 2 april 2016

  År: 1656. Månad: november. Plats: Barkhehus i Helsingborgs slottslän. Länsman Frans Barkhe inväntar otåligt beskedet om sin sons födelse. Han har 5 döttrar sedan tidigare och en son är nödvändig för att föra släktskapet vidare. Dessvärre dör både mor och barn vid förlossningen. Barkhe blir inte förkrossad, han blir besviken och förbannad. Han beger sig till Köpenhamn för att träffa kung Frederik III. Barkhe riskerar att inte bara bli avsatt som länsman utan även att bli avrättad för förskingr... Läs hela recensionen

 6. Jag vill bara läsa mera...
  LISA Gustavsson, 3 mars 2015

  Helt otroligt välskriven och intressant. Mycket bra växling/blandning med all olika händelseplatserna och en mycket god tidsbeskrivning på tiden som förflutit under händelseperioden i boken, ex att författaren skriver in personers åldrar lite då och då.
  Har just påbörjat Barkhes son.
  Jag är fångad och fängslad av Bodil Mårtensson!
  Lisa Gustafsson

 7. Intressant
  EAD, 14 januari 2015

  Underbar roman om man har intresse och vill veta lite om historien samt få en inblick i hur de levde förr.

 8. Bra skildring
  Bengt Holm, 24 april 2014

  Härliga mans- och kvinnoporträtt som ger insyn i 1600-talets fejder mellan Sverige och Danmark. Både adelns och folkets liv skildras.

 9. bok
  linedansare, 23 april 2014

  en jättebra bok spännande och kärlek,dramatik olika människoöden.Det var inte lätt att vara flicka i dessa tider.Och inte piga o dräng heller.

 10. Bra historia men...
  Kickan, 22 april 2014

  Intressant och bra historia. Dock har det slunkit med felaktigheter som plusgrader innan Celsius ens var född. Sen är en del meningar ofullständiga, troligtvis ord som fallit bort.

 11. För er som gillar fiktiva historiska romaner
  jsanna, 8 april 2014

  Den har sina vändningar denna bok. Just när du tror att du "känner" Barkhes personlighet, kommer överaskningarna. Det negativa i boken är ändå det som jag håller på att bli lite irriterad på överlag i bokvärlden. Sexet, jag vill för en gångs skull läsa en bok utan sex. Det vore ombytande. Inte heller i Barkhe serien undgås det. Men det är förhållandevis lite sex jämfört med många romaner och genren överlag. Verkar som att författarna eller förläggarna sticker in sex för att boken troligen säljer mer då. Så tråkigt!

 12. Mycket bra
  Mattmarg, 7 april 2014

  Det var en mycket bra bok man levde in sig hur det var vid den tiden Det var svårt att lägga från sig den har läst Barkhes son också den är lika bra. Väntar med spänd förväntan att den tredje skall komma ut som pocket

 13. Toppenbok
  Karin Gustavsson, 1 april 2014

  En av de bästa böcker jag läst. Även om inte personerna funnits på riktigt känns de väldigt verkliga, det gillar jag. Nästa gång jag ska beställa böcker ska jag beställa "Barkhes son". Hoppas den sista boken snart kommer som pocket.

 14. Man kan tro att författaren varit med under denna tid....
  Eva Margareta Brandsten, 16 januari 2014

  Man kan tro att författaren varit med under denna tid. Faktauppgifterna stämmer bra med det jag en gång lärde i skolan om hur det var i vårt Skåne under striden mellan Sverige och Danmark. Spänningen är mestadels på topp och man har svårt att lägga boken ifrån sig och vill sedan veta hur fortsättningen blir för dessa personer som här finns med.

 15. Bra men lite konstigt skriven i vissa delar var lite...
  Björn , 15 januari 2014

  Bra men lite konstigt skriven i vissa delar var lite svårt att hänga med i svängarna men handlingen var bra, klart läsbar bok.

 16. Lite långsam, intrig sisådär, emellanåt modern...
  Gunnar Larsson, 16 oktober 2013

  Lite långsam, intrig sisådär, emellanåt modern popsvenska; "leverera" t ex, vilket känns störande och anakronistiskt. Blev inte sugen på andra böcker om Barkhe.

 17. Man fastnade direkt i handlingen och eftersom jag är...
  Helena Broström, 9 september 2013

  Man fastnade direkt i handlingen och eftersom jag är uppväxt i Helsingborg är den extra rolig att läsa den, har även läst de andra två böckerna Barkhes son och Barkhes kors och de är lika bra.

 18. Tycker om miljön och tidsandan som boken omfattar....
  ninna lundstedt, 5 juni 2013

  Tycker om miljön och tidsandan som boken omfattar. Spännande och samtidit får man en inblick i historien och vilka svårigheter man fick övervinna. Väntar på nästa bok.

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Bodil Mårtensson