Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kunskap på nolltid
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2016-11-10
Upplaga
1
Förlag
Eget förlag
Dimensioner
148 x 104 x 7 mm
Vikt
81 g
SAB
Dokb
ISBN
9789186951238
Vanliga sökord
hälsa välbefinnande yoga mindfulness stress välmående stresshantering meditation

Pausa : en handbok om återhämtning

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-11-10
150
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Pauser för hjärnan är vad fysisk träning är för kroppen. Båda gör att du orkar mer och slipper bli sjuk av stress. Du får lång hållbarhet helt enkelt. Hur du tränar kroppen vet du nog. Men hur tränar du hjärnan?

I den här boken får du lära dig mer om den viktiga vilan. Pauserna som gör dig mer fokuserad och effektiv. Du får enkla tips och övningar som du kan börja med redan idag.

Ur boken
Många människor tar tag i livet när det händer något oväntat. En händelse, sjukdom och andra negativa besked om något livsomvälvande leder ofta människor in på att se världen med andra ögon. Helt plötsligt kanske man börjar uppskatta det lilla i livet, och man börjar förstå vitsen med att inte stressa ihjäl sig längre. Livet är för kort för det, tydligen.

För mig var det just så. Jag var tvungen att bli sjuk i hjärntumör för att min väckarklocka skulle ringa. Men tro mig, jag önskar att jag för länge sedan insett vad jag vet idag. Då hade jag levt livet på ett lite annorlunda sätt. Jag hade varit snällare mot mig själv. Lyssnat mer på mig själv och min kropp. Satt gränser för mig själv, och inte ältat gammalt eller varit så orolig över allt. Men nu gjorde jag inte det.

Idag är jag friskskriven och mår bra. Men vad jag vill säga med detta är att du inte behöver vara sjuk för att du ska kunna tillägna dig det som står i denna bok. Det bästa är förstås att du börjar ta hand om dig när du är frisk.

Det är inte så mycket att fundera på - gör det bara!

Innehållsförteckning
Vänta inte på väckarklockan
Ge katten i livspusslet
Vi gör som vi brukar
Pausa - och få mer energi
Stress
Andning
Hjärnan och mindfulness
Yoga
Att acceptera, släppa taget och att inte döma
Tillit och tålamod
Tacksamhet och generositet
Nyfikenhet och strävan
Livskraft
Några avslutande ord

Om författaren
Ulrika Borén är föreläsare och undervisar i yoga, mindfulness och medveten andning. Hon har en akademisk bakgrund i beteendevetarämnen, samhälls- och kulturanalysprogrammet och har en examen i pedagogik. Ulrika är utbildad inom motiverande samtal, kognitiv beteendeterapi och är diplomerad mindfulnessinstruktör.

Recensioner
"En liten välskriven och praktisk bok som handlar om hur man tar igen sig och vilar. [...] Det bästa med Pausa är att den är så lättläst och att övningarna är enkla."
- Annette Sjöberg, BTJ-häftet nr 4/2017

"Användbar och lärorik bok som gav mig många aha-upplevelser"
- Jessica Karlsson, HR-ansvarig HSB Östra

"Handfasta tips om hur man kan stanna upp i livet, andas och ge hjärnan lite ro."
- Norrköpings Tidningar

"Boken lär dig om den viktiga vilan, hur den i sin tur gör dig mer effektiv och mer skärpt, samt hur du slipper bli sjuk av stress."
- Affärsstaden

"Ulrika skriver med värme och ödmjukhet samtidigt som hon utmanar och inspirerar till att förändring faktiskt är möjlig"
- Sverker Wadstein, samtalsterapeut Bra Relationer

"Ulrika skriver på ett mycket inspirerande sätt. Hon lyfter livets stora svårigheter kring den vardagliga stressen och konsten att kunna hitta återhämtning."
- Jenny Lindberg, yogalärare Yoga Living

--

Det här är en bok för dig som är intresserad av hälsa, välbefinnande, yoga, mindfulness, stresshantering och att hitta balans i livet. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pausa : en handbok om återhämtning
 2. +
 3. Teoribok : den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teoribok : den senaste körkortsboken 2024 med k... (häftad).

Köp båda 2 för 309 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pausa : en handbok om återhämtning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst
  Anette , 29 maj 2017

  En liten lättläst skrift som passar bra att ha med sig i väskan och ständigt bli påmind om att ta pauser och leva i nuet

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ulrika Borén

 • Lysande stjärnor på en nattsvart himmel

  Ulrika Borén

  Ulrika skriver personligt och ärligt i boken "Lysande stjärnor på en nattsvart himmel" om tiden då hon fick en hjärntumör, som var orsaken till alla de dagliga epileptiska anfall som hon plötsligt drabbas av. Hur hon hanterade sin vardag...