Den tredje mannen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
En polisroman med Klintman (del 1)
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2015-09-10
Upplaga
1
Förlag
Arx Förlag AB
Medarbetare
Stangertz, Karin (form)
Dimensioner
213 x 162 x 20 mm
Vikt
353 g
SAB
Hc
ISBN
9789187043567

Den tredje mannen

(2 röster)
Kartonnage,  Svenska, 2015-09-10
55
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ny kriminalromanserie om Kenneth Klintman vid Uppsalapolisens rotel för grova brott av Ulf Broberg.

Så sträcker han sig över mot baksätet och tar tag i jaktgeväret som ligger där och väntar. Ett dubbelpipigt hagelgevär, som han är helt säker på kommer att göra jobbet perfekt. Utan att tveka bryter han isär vapnet och laddar det med två röda hagelpatroner från kavajfickan. Han slår ihop det, drar upp de båda hanarna och bössan är skjutklar. Så vänder han den med visst besvär så att kolven hamnar neråt, mot golvet, mellan knäna. På det sättet hamnar båda piporna under hakan, mot halsen. Han får sträcka ordentligt på nacken och det är bara med stor ansträngning som han i den positionen når med fingrarna ner till avtryckaren.

När trafikpolisen hittar en man som tagit sitt liv i en bil, nära Östhammar i Norduppland, är det trots allt ett rutinärende. Det rör sig om ett uppenbart självmord och skulle nog inte bli så mycket mer utrett om det inte vore för kuvertet i vindrutan. Det är adresserat till kriminalkommissarie Stig Edqvist på Palmeutredningen.

Kenneth Klintman och hans kollega Lisa Norén öppnar brevet och vet inte att de därmed startar en karusell av våld och förvecklingar, som ska ta dem över stora delar av Mellansverige och ge dem insikter i en skuggvärld de inte visste fanns och helst inte hade velat veta något om.

Ulf Broberg är författare och frilansjournalist med ett tiotal böcker bakom sig. Han har en lång erfarenhet som radiojournalist på Radio Uppland och senare Sveriges Radios Sändningsledning i Stockholm. Under tretton år arbetade Ulf med ansvar för att information snabbt kom in till SR vid händelser, olyckor och samhällsstörningar. Den 30 juni 2007 var sista arbetsdagen på SR, därefter jobbar Ulf i flera olika egna verksamheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den tredje mannen
  2. +
  3. Den döende radiomannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den döende radiomannen av Ulf Broberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Broberg