Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2014-03-10
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Medarbetare
Forsell, Håkan (förf.) / Göransson, Emma (förf.) / Håkansson, Maria (förf.) / Isendahl, Christian (förf.) / Kärrholm, Mattias (förf.) / Lundqvist, Torbjörn (förf.) / Sand, Monica (förf.) / Storm, Anna (förf.) / Olsson, Krister (red.) / Nilsson, Daniel (red.)
Dimensioner
222 x 145 x 15 mm
Vikt
361 g
SAB
Bgk
ISBN
9789187351396
Det förflutna i framtidens stad : tankar om kulturarv, konsumtion och hållbar stadsutveckling (häftad)

Det förflutna i framtidens stad : tankar om kulturarv, konsumtion och hållbar stadsutveckling

Häftad Svenska, 2014-03-10
222
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Idag lever vi i ett globaliserat konsumtionssamhälle, i ett allt intensivare tempo där konkurrensen är hård om tid, utrymme och uppmärksamhet. I vår samtid är även kultur- och stadsmiljöerna på olika sätt produkter och resurser. Men hur påverkar samhällsutvecklingen kulturarvet och vår syn på dess värden? Kanske kan vi tydligare se utvecklingstrenderna och kulturarvets roll för hållbar stadsutveckling om vi blickar bakåt i tid och även vänder perspektivet mot framtiden?

I Det förflutna i framtidens stad lägger en grupp forskare olika tidsperspektiv på relationen mellan kulturarv, konsumtion och hållbar stadsutveckling. Författarna arbetar till vardags med framtidsstudier, samhällsplanering, arkeologi, arkitektur och konst och de samsas här under tematiska avsnitt som framtidsvisioner, valmöjligheter, tid och rörelse i stadslandskapet. Texterna gör nedslag i vår närmiljö bland resor, detaljhandel, bostäder och livsstilsideal. Författarna frågar sig bland annat hur vi kan bygga in hemkänsla, identitet och trygghet i stadsmiljön. Kan vi återanvända historiska bostadsmodeller? Och vem bestämmer vilka minnen som är värda att bevaras vilka föreställningar om framtiden har bäring på samtidens kulturmiljövård?

Boken vänder sig till beslutsfattare, tjänstemän, studenter och en bred allmänhet alla som har ett intresse för såväl utmaningar som lösningar för en hållbar stad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det förflutna i framtidens stad : tankar om kulturarv, konsumtion och hållbar stadsutveckling
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 431 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »