Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2014-03-03
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Medarbetare
Wiberg, Jacob (form)
Dimensioner
227 x 153 x 22 mm
Vikt
529 g
SAB
Ohdi-cz Landskrona,Occ.06z Sveriges socialdemokratiska arbetareparti
ISBN
9789187351402
Socialdemokrater möter invandrare : arbetarrörelsen, invandrarna och främlingsfientligheten i Landskrona under efterkrigstiden (inbunden)

Socialdemokrater möter invandrare : arbetarrörelsen, invandrarna och främlingsfientligheten i Landskrona under efterkrigstiden

Inbunden Svenska, 2014-03-03
228
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
I få städer har socialdemokraterna haft en så dominant ställning som i Landskrona under 1900-talet. Länge har också invandrare kommit dit, som arbetskraft eller på flykt undan krig och förtryck i sina ursprungsländer. Men trots arbetarrörelsens uttalade engagemang för att invandrarna ska välkomnas och integreras väl tycks främlingsfientliga strömningar ha fått ett särskilt starkt fäste i Landskrona.

I Socialdemokrater möter invandrare analyserar historikern Hans Wallengren arbetarrörelsens sätt att hantera invandring, segregation och främlingsfientlighet i Landskrona efter 1945. Han blottlägger attityder, handlingar och tänkesätt som påverkat arbetet och format arbetarrörelsens politik på den lokala nivån. Finns det kanske även ett samband mellan dessa förhållningssätt och framväxten av främlingsfientliga opinioner och partier?

Genom att belysa utvecklingen i ett längre tidsperspektiv kan vi upptäcka generella mönster och förändringsprocesser som inte låter sig fångas i en enbart samtidsorienterad betraktelse. Författaren beskriver och analyserar fenomen som boendesegregation, valrörelser och flyktingmottagande ur ett historiskt perspektiv och bygger sin studie på ett brett källmaterial från bland annat arbetarrörelsen, kommunala organ och lokalpressen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialdemokrater möter invandrare : arbetarrörelsen, invandrarna och främlingsfientligheten i Landskrona under efterkrigstiden
  2. +
  3. Reinfeldteffekten : hur nya moderaterna tog över makten i Sverige och skakade socialdemokraterna i grunden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Reinfeldteffekten : hur nya moderaterna tog öve... av Aron Etzler (pocket).

Köp båda 2 för 283 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Wallengren