Dubbelt effektiv : konsten att få mycket att bli mer genom att använda mindre (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2016-12-14
Upplaga
1
Förlag
Rheologica Publishing
Medarbetare
Modig, Karolina (red.) / Shermond, Babak (form)
Dimensioner
210 x 137 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Qba
ISBN
9789187791246

Dubbelt effektiv : konsten att få mycket att bli mer genom att använda mindre

(9 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-12-14
209
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med boken Dubbelt Effektiv: Konsten att få mycket att bli mer genom att använda mindre, visar författaren Martin Sköld, docent på Handelshögskolan i Stockholm, hur företag och organisationer oavsett bransch kan frigöra framtidens största konkurrenspotential. En potential som finns där men oftast är helt outnyttjad och gör att företag är ensidigt effektiva helt i onödan.

En del företag kan liknas vid tunnelbanor. De är experter på att skapa en hög volym genom att transportera tusentals människor varje dag. Den höga volymen är en förutsättning för att kostnaderna skall bli låga men innebär också generella produkter som är lika för alla. Erbjudandet är i sig ensidigt effektivt och är inte anpassat till olika kunders speciella behov.

Andra företag kan liknas vid taxi och är specialiserade på att på att kundanpassa varor och tjänster genom att hantera en hög variation i form av anpassade erbjudanden efter kundernas unika önskemål. Detta ger inte bara ett högt kundvärde utan även ökade intäkter. Men den höga variationen innebär också att volymen blir låg eftersom varje produkt är unik. Volym och variation fungerar helt enkelt på olika sätt och sker på bekostnad av varandra.

Med hjälp av en unik metod och pedagogiska exempel visar Sköld hur verksamheter kan bli dubbelt effektiva genom att kombinera en hög volym med en hög variation. Detta ger en urstark konkurrensfördel i form av "tunnelbanor som kan köra som taxi". Metoden är väl beprövad och fungerar i alla typer av företag; tjänsteföretag, kunskapsföretag, industriföretag och offentlig sektor.

Dubbelt effektiv är en metod som ger dubbla konkurrensfördelar för framtiden!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dubbelt effektiv : konsten att få mycket att bli mer genom att använda mindre
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Dubbelt effektiv : konsten att få mycket att bli mer genom att använda mindre. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag kan varmt rekommendera boken!
  Charlotte Andersson, 6 februari 2017

  En pedagogisk och enkel/tydlig bok som beskriver hur man kan bli effektiv på flera sätt samtidigt. Martin använder sig genomgående av klockrena exempel som gör det enkelt att ta till sig hans budskap. Jag läste ut boken och kunde direkt börja applicera min nya kunskap - både privat och i mitt yrke.

  Jag kan varmt rekommendera boken!

 2. En strålande och mycket smart bok
  Niklas Andersson, 6 februari 2017

  Detta är en ypperlig och mycket pedagogisk bok som beskriver en avvägning i effektivitet som alla organisationer och företag står inför. Boken förklarar problemet och ger tänkvärda och praktiska råd hur man skall tänka för att lyckas. Den kan varmt rekommenderas till alla typer av verksamheter och ger råd till chefer och ledare på alla nivåer.

 3. Bra men utan djup
  Mikael Wilander, 15 december 2016

  Ett ämne jag verkligen intresserar mig för men det saknas bra exempel hur man identifierar en bra komponentmodell. Snyggt paketerad!

 4. Äntligen en bok om moduler som alla kan förstå
  Annika Klyver, 14 december 2016

  En bok som på ett enkelt o tydligt sätt visar att vi inte behöver välja antingen standardisering o höga volymer eller kundnära anpassade leveranser. Med den här boken som bas blir diskussioner om hur vi kan hitta, utveckla och använda moduler som grund i företagserbjudanden mycket lättare. Det går att komplicera tänket otroligt med t ex produktstruktursmodeller, stora diagram över produktinfo osv o därmed tappa viktiga beslutsfattare. Men nu tänker jag iallafall använda denna bok som förklari... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Martin Sköld

 • Modularization : the art of making more by using less

  Martin Sköld

  In his book, Modularization, Martin Sköld shows how companies and organizations in all industries, can release their greatest competitive potential. Although this potential exists, it is often ignored, which means most businesses rely on only a si...