När jag blir stor vill jag bli en sån tant som blöder (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2014-12-05
Upplaga
1
Förlag
Migra Förlag
Dimensioner
225 x 155 x 25 mm
Vikt
445 g
SAB
Hc
ISBN
9789187867033
När jag blir stor vill jag bli en sån tant som blöder (inbunden)

När jag blir stor vill jag bli en sån tant som blöder

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2014-12-05
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En självbiografisk berättelse som tar avstamp i en mammas självmord för att därefter låta smärtan fungera som ett nav kring makt och maktlöshet, passion, våld och missbruk.
Där finns dotterns ilska över att livet inte kunde ge mamman en annan utväg, hon som ständigt kritiserade ojämlik heten mellan könen. Där finns också raseriet över det förtryck pappan utövade i familjen, han som alltid kämpade mot klassamhället. Utåt var pappan antiauktoritärt, inåt familjen var han starkt auktoritär.
Pappan var dottern Christinas första stora kärlek, men hans behandling av mamman skapade sprickor mellan dem. Ändå lyser kärleken till både mamman och pappan igenom berättelsen där författaren söker ledtrådar till varför Christina blev den hon blev.
Hennes roll i den fattiga arbetarfamiljen var att lyssna på mammans sorger, balansera pappans nycker och ta hand om sina små bröder. Närheten till morfar som var statare blev en viktig del av och ett stöd för henne under uppväxten.
Redan som mycket liten flicka förstod hon att vuxna kvinnor blöder och titeln beskriver en stark förväntan inför att bli stor och att vara kvinna. Och man kan blöda på många sätt.

I berättelsen finns också passionerna i det vuxna livet. Mannen som ljög om det mesta och blev far till hennes barn, missbrukaren som hon förälskade sig i trots alla varningsklockor.
En annan passion var drömmen om att bli operasångare, en dröm som hon fick ge upp på grund av sjukdom. Men hur hon ändå i mogen ålder fick göra just sin önskeroll Carmen och fick kritikerna på fall.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När jag blir stor vill jag bli en sån tant som blöder
  2. +
  3. Till alla lycka bär

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till alla lycka bär av Ulla Ginsburg (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »