Western Grundbok I Regelboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Western Rollspelet
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2016-03-24
Upplaga
4
Förlag
Åskfågeln
Medarbetare
Örnebring, Henrik (förf.) / Englund, Johan (förf.) / Gillbring, Tove (red.) / Gillbring, Anders (form)
Illustratör/Fotograf
Lukas Thelin, Anders Gillbring, Therese Larsson
Dimensioner
285 x 220 x 25 mm
Vikt
1500 g
SAB
Rdc
ISBN
9789187987069

Western Grundbok I Regelboken

Inbunden,  Svenska, 2016-03-24
330
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Western är ett rollspel satt i Amerika 1876, 100 år efter att USA blev en självständig nation, elva år efter det amerikanska inbördeskriget, i det mytomspunna vilda västern. Motsättningarna från kriget kastar långa skuggor, i form av bitterhet och misstro. En annan rest från kriget är alla de vapenvana krigsveteraner som vant sig vid att använda våld för att få som de vill. Alla dessa döda har samtidigt gjort spiritismen till en av de största rörelserna, där många sörjande vänder sig till medier för att få kontakt med någon på den andra sidan. Det är brytningstid då allt förändras. Revolverdueller på dammiga bygator pågår sida vid sida med ranchkrig på de stora vidderna, gruvruscher i vildmarken och det myllrande folklivet i en miljonstad som New York.

Detta är Grundbok II till rollspelet Western. Den första regeln i Western är enkel allt rollpersonerna tar sig för får konsekvenser. Därför ägnas ett helt kapitel åt rykten och hur rollpersonerna blir bemötta när deras handlingar blir kända. Strid och vapen ges stor plats, med över hundra bilder på tidstypiska vapen. Skador och sjukdomar har sin givna plats, liksom hästar, riddjur och jakter. Dessutom får du chansen att hantera det övernaturliga. Du får verktyg för att fylla ut den spelvärld rollpersonerna möter där det finns färdiga mallar för allt från lagmän till laglösa, stadsbor och indianer. Du hittar exempel på olika kampanjupplägg, beroende på om ni vill spela skitig realism, längre kampanjer eller spaghettivästern och dessutom en äventyrsgenerator. Allt avslutas med introduktionsäventyret Den Sista Räden, som utspelar sig i Texas.

Regelboken till Western innehåller allt du behöver för att spelleda Western, men för att skapa egna rollpersoner till spelet behöver du även Westerns Grundbok I Rollpersonen. Dessa båda titlar säljs även tillsammans, i ett gemensamt, prisvärt paket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Western Grundbok I Regelboken
  2. +
  3. Rysslands militära fuck-ups

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands militära fuck-ups av Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin (inbunden).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »