Frihetsgrisen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2004-10-01
Förlag
Lindelöws bokförlag
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
100 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789188144720
Frihetsgrisen (pocket)

Frihetsgrisen

(1 röst)
Pocket Svenska, 2004-10-01
51
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kjell Eriksson skriver, förutom prisbelönta deckare om Ann Lindell vid Uppsalapolisen, också romaner. Frihetsgrisen är hans andra roman och huvudpersonen heter Henning Berger. Henning blir kvar som gårdskarl på Vråby gård i Uppland. Han föddes till statare och får uppleva många förändringar under sitt långa arbetsliv. Som pensionär får han besked om att gården ska förvandlas till golfbana. Henning säger då till sin favoritgris på gården, galten Oskar: - Har du hört något så larvigt. Här ska spelas golf. Vi har odlat jorden i generationer och nu ska det bli gräsmatta. Med hål i! Ibland får vinden på Vråby gård den gamla vällingklockan att plötsligt ringa. Henning känner sig tvingad att blåsa till strid, i garderoben står älgstudsaren . . . Men han får ett råd av grannen: - Flytta ner på samhället, Henning. Du har gjort ditt på Vråby. Nu är det andra som tar över." Frihetsgrisen är en spännande, komisk, sorglig och kärleksfull roman.

Kjell Eriksson är trädgårdsmästare och författare. Med sina hittills sex deckare har han blivit en av de mest uppskattade deckarförfattarna, prisbelönad både för bästa deckardebut 1999 med Den upplysta stigen, och för årets bästa deckare 2002 med Prinsessan av Burundi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frihetsgrisen
  2. +
  3. Den upplysta stigen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den upplysta stigen av Kjell Eriksson (pocket).

Köp båda 2 för 116 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kjell Eriksson

Övrig information

Kjell Eriksson skriver, förutom deckare om Ann Lindell hos Uppsalapolisen, också romaner. Frihetsgrisen är hans andra roman och huvudpersonen heter Henning Berger. Henning blev kvar som gårdskarl på Vråby gård i Uppland i mer än 50 år. Han föddes till statare och fick uppleva många förändringar under sitt arbetsliv. Den senaste han ställs inför är att ägorna på Vråby gård ska göras om till golfbana av den nya ägaren, en mäklare Alexander Finder inifrån stan. Henning säger då till sin favoritgris på gården, Oskar, när han blir varse nydaningarna:
- Har du hört något så larvigt. Här ska spelas golf. Vi har odlat jorden i generationer och nu ska det bli gräsmatt. Med hål i!
Henning klarar inte att se Sverige förvandlas. Han och frihetsgrisen blir ett av den nya tidens offer.