Lilla hemlis-boken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2019-05-27
Förlag
Speja Förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Forsmark
Dimensioner
176 x 175 x 8 mm
Vikt
179 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188167422

Lilla hemlis-boken

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-05-27
99
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  69
Visa alla 1 format & utgåvor
Uppföljaren till den populära Lilla Nej-boken!

Bille har gömt två saker bakom ryggen. Den ena hemligheten gör att Bille känner sig glad. Medan den andra faktiskt gör att Bille får ont i magen. Billies mjukiskatt Kattis beslutar sig för att ta reda på varför Bille inte är sig lik. För vad är det egentligen Billie gömmer bakom ryggen och varför?

Måste man alltid behålla en hemlighet för sig själv? Billies mjukiskatt Kattis hjälper till och förklarar hur man känner skillnad på en bra och en dålig hemlighet - och hur man gör om man vill berätta den för någon.

Enligt FN:s barnkonvention har barn rätt att skyddas mot fysiskt och psykiskt våld. Men tyvärr är verkligheten en annan. Ett litet steg på vägen för att förhindra övergrepp mot barn är att vi vågar prata förebyggande med barnen. Att lära dem att de har rätt till sina kroppar, att kunna sätta egna gränser och förstå sitt eget värde. Att kunna säga nej och berätta för en vuxen när någon har begått ett övertramp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lilla hemlis-boken
 2. +
 3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lilla hemlis-boken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig
  Förskollärare, 7 oktober 2019

  Jag har läst boken i en barngrupp på förskolan och upplevde att det var ett bra verktyg för att på ett naturligt sätt kunna diskutera hemligheter. Vad som är bra hemligheter och vad som är dåliga hemligheter.

  Diskussionsfrågorna i slutet av boken gav bra uppslag till vad jag kunde prata med barnen om. Den gav också upphov till samtal med kollegor om hur vi på fler sätt kan ta upp det viktiga budskapet.

 2. Viktigt budskap
  Kaffeläsaren, 29 juni 2019

  Lilla hemlis-boken är uppföljare till Lilla Nej-boken som släpptes förra året. Den läste vi och gillade. Lilla hemlis-boken är också pedagogisk upplagd med diskussioner om hemligheter. Dock tycker jag det är lite luddigt vad som är bra respektive dåliga hemligheter och det märks även på sonen när vi pratar om det. Han uppfattar det som att det är dumt med hemligheter oavsett, vilket vi diskuterar ingående efteråt. Kanske skulle boken vara lite tydligare med vad som är en dålig hemlighet. Jag ... Läs hela recensionen

 3. Helt okej om bra/dåliga hemligheter

  I boken för vi följa hur Billie hanterar en dålig hemlighet och en bra hemlighet.
  Vad är en hemlighet?
  Hur känns en bra hemlighet?
  Vad är en dålig hemlighet?
  Får man berätta en hemlighet som en kompis sagt att man ej får avslöja?
  Billies pappa fyller år och Billie har två paket i fickan. Ett paket som känns hemligt och härligt. Men i det andra paketet ligger frökens guldring som försvunnit på förskolan, som kompisen Charlie har skickat med Billie hem och förbjudit hono... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Lilla nej-boken

  Sarah Sjögren

  Enligt FN:s barnkonvention har barn rätt att skyddas mot fysiskt och psykiskt våld. Men tyvärr är verkligheten en annan. Ett litet steg på vägen för att förhindra övergrepp mot barn är att vi vågar prata förebyggande med barnen. Att lära dem att d...

 • Lilla nätet-boken

  Sarah Sjögren

  När pappa inte har tid att leka hämtar Billie sin platta. Kompisen Charlie hjälper till att ladda ner ett spännande spel. Men så dyker det plötsligt upp ett läskigt monster på skärmen. Och när kvällen kommer har Billie svårt att somna. Lilla Nätet...