Kanslihushögern - Frälsare eller dödgrävare? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2019-03-22
Upplaga
1
Förlag
Tankesmedjan Tiden
Medarbetare
Henriksson, Jens (förf.) / Larsson, Allan (förf.) / Lindgren, Anne-Marie (förf.) / Lund, Gunnar (förf.) / Sohlman, Michael (förf.) / Westerberg, Bengt (förf.) / Öberg, Svante (förf.) / Lindgren Åsbrink, Marika (red.)
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
445 g
SAB
Oc
ISBN
9789188224811
Kanslihushögern - Frälsare eller dödgrävare? (inbunden)

Kanslihushögern - Frälsare eller dödgrävare?

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2019-03-22
319
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kanslihushögern är ett mytomspunnet begrepp i svensk socialdemokrati. Den löst sammansatta gruppen, centrerad kring 1980-talets finansdepartement, utövar inflytande även i dagens debatt. Än lyfts den som ett föredöme för dagens socialdemokrati, än ses den som ansvarig för att ha sålt ut partiets ideologiska själ. Men vilka var de egentligen? Hur tänkte de? Och vad lämnade de efter sig?

I denna bok diskuterar flera av dem som själva var med öppenhjärtigt den tidens politik, varför det blev som det blev och vad vi kan lära oss av gruppen idag. Bland de medverkande finns både företrädare för gruppen och några av dess kritiker. Bilden som utkristalliserar sig är att konflikten runt gruppen aldrig handlade om "höger" mot "vänster". I stället handlade det om olika syn på hur politiken bör förhålla sig till att samhället förändras - en fråga som är lika aktuell i dag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kanslihushögern - Frälsare eller dödgrävare?
  2. +
  3. Framtidsutmaningar : det nya Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Framtidsutmaningar : det nya Sverige av Barbro Beck-Friis, Mats Benner, Klas Eklund, Viveca Ax:Son Johnson, Helena Jonsson (häftad).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »