Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 6)
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2015-11-03
Förlag
Publit
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Hc
ISBN
9789188307019
Vetenskapsmannen (häftad)

Vetenskapsmannen

(34 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-11-03
209
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En ny socialdemokratisk regering med statsminister Sten Lovén i spetsen har tagit över landet. Anton Modins son sitter på den slutna anstalten i Norrtälje efter händelserna vid Bilderbergmötet i Grisslehamn för nästan tre år sedan. Krafter inom CIA och Mossad vill ha honom utlämnad. De anser att han är en livsfarlig terrorist och att han utgör ett potentiellt hot mot västvärlden. Dessutom är han operatör för den ryska underrättelsetjänsten GRU och numera rysk medborgare. Blir han utlämnad kommer han att förhöras under tortyr, kanske på Guantánamobasen. Det vet Modin, och han frågar sig om den nya regeringen kan stå emot påtryckningarna från världens två mäktigaste underrättelsetjänster. Något måste göras, innan det är försent ...

En Säpoutredare, Camilla Novak, söker upp Modin. Hon gräver i det hemligstämplade fallet med professor Sven Olin, vetenskapsmannen som försvann spårlöst sommaren 1986 i Grisslehamn. Hon misstänker att Modin vet något om fallet eftersom han vid den tiden jobbade för underrättelsetjänsten och dessutom var sommarboende i Grisslehamn.

Vetenskapsmannen är den sjätte fristående delen i Anders Jallais serie med politiska thrillers om den före detta SSI-agenten Anton Modin. Berättelsen bygger på verkliga händelser i Sverige under kalla kriget.

Anders Jallai är en av landets ledande thrillerförfattare. Han har en bakgrund som kustjägare i marinen och stridspilot i flygvapnet. Han har medaljerats av Hans Majestät Konungen och chefen för den Ryska marinen. 2004 blev han utsedd till årets projektledare för arbetet med, och fyndet av den försvunna svenska DC-3:an.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vetenskapsmannen
 2. +
 3. Mördarkommandot

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mördarkommandot av Anders Jallai (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vetenskapsmannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jallais kanske bästa bok?
  Lars Björk, 14 december 2015

  Anders Jallais sätt att skriva har i varje ny bok utvecklats till det bättre och Vetenskapsmannen är kanske hans hitintills bästa bok - både innehållsmässigt och språkmässigt.
  Jag ser redan fram mot nästa bok där innehållet kanske får än mer av sannolikhetens prägel.

 2. Banal
  Mats Liberg, 6 december 2015

  Inte alls i klass med hans tidigare böcker. Ett ganska banalt slut, abrupt och inte trovärdigt. Verkar som om boken tillkommit med vänster hand.

 3. Som alltid
  Paul Gunnar Norsten, 4 december 2015

  Kanon, sträckläser, blir bara besviken när man kommer till sista sidan och det är slut på boken. Ser fram emot nästa bok.

 4. Fantastisk !
  Markus Åström, 27 november 2015

  Alla Jallai böcker är kanonbra !! Jag brukar hålla på med en bok i månader ! Denna är snart slut på en vecka :)

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai