Häxans årstider : magisk trädgård året runt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2018-10-25
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Gemzell, Jenny (form)
Illustratör/Fotograf
Therese Jakobsson
Dimensioner
230 x 185 x 30 mm
Vikt
769 g
SAB
Qe
ISBN
9789188429780
Häxans årstider : magisk trädgård året runt (inbunden)

Häxans årstider : magisk trädgård året runt

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-10-25
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Häxans årstider : magisk trädgård året runt Kan levereras innan julafton
2016 blev Häxans trädgård läkeväxter förr och nu en av årets mest sålda trädgårdsböcker. Uppföljaren Häxans hus handbok för ett giftfritt liv kom året därpå och nominerades till Publishingpriset för sin formgivning. Och nu är det dags för den tredje Häxan-boken!

Liksom i de båda tidigare titlarna tar Häxans årstider magisk trädgård året runt avstamp i läkeväxter. Läsaren får månad för månad tips på hurväxter från trädgård och natur kan användas för hälsan. Boken berättar om odlingsmetoder från när människan blev bofast och började odla, om månodling och om bondepraktikan. Läsaren får också veta hur våra urgamla högtider följer årstidernas växlingar. Här finns pyssel och odlingstips, magiska ritualer och amuletter allt gjort av sådant som plockats i växtriket. Precis som Hellas tidigare böcker kryddas Häxans årstider med mängder av historiska anekdoter om häxor, folktro, naturväsen och medicinhistoria. Den innehåller även intervjuer med spännande personer som jobbar med växter på oväntade sätt.
Boken är ett måste för alla trädgårdsentusiaster som vill skapa mer magi i trädgården och kanske i sitt övriga liv. Den växande skaran unga magiutövare och andligt intresserade kan få odlingstips och gamla häxiga läkeväxtkurer. Miljömedvetna, krukväxtsodlare, ja, alla storstadsbor som även vintertid vill känna närheten till naturen kan hämta inspiration i denna bok.
Det är ingen slump att Häxans årstider kommer ut på hösten, ovanligt för en trädgårdsbok. Halloween har under olika benämningar varit en viktig högtid sedan förhistorisk tid. Då uppmärksammas inte bara våra döda förfäder, utan också att växterna går i vila för att pånyttfödas på våren.

Häxans årstider visar hur vi alla ändå kan njuta av det som växter och natur erbjuder, även vintertid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Häxans årstider : magisk trädgård året runt
 2. +
 3. Häxans trädgård : läkeväxter förr och nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Häxans trädgård : läkeväxter förr och nu av Hella Nathorst-Böös (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Häxans årstider : magisk trädgård året runt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag älskar den!
  Lena BK, 17 augusti 2021

  Boken är både vacker och innehållsrik. Den innehåller konkreta verktyg och inspirerar verkligen till att skapa en mer blanserad, och kanske häxig, tillvaro!

 2. Lev med naturen !
  Elke Kregehr, 12 juli 2021

  Mycket fint gjord bok.
  Det är som en promenad genom skog o mark, när man bläddrar i den och stannar här o där för att läsa.
  Ngn annan gång läser/stannar man på en eller flera andra sidor och njuter!!
  Den perfekta gåvan till naturälskaren! - Både inspirerande som avslappnande

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Hella Nathorst-Böös