Hästar och hästfolk (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2019-05-03
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Kollberg, Per (form) / Sjödin, Meta (foto)
Dimensioner
235 x 255 x 25 mm
Vikt
1094 g
SAB
Qdfd
ISBN
9789188435828
Hästar och hästfolk (inbunden)

Hästar och hästfolk

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-05-03
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Hästar och hästfolk berättar Meta Sjödin i ord och bild om människor som lever nära hästen, hur det var på hästkarlarnas tid och hur hästlivet ser ut i dag när ridning utgör den näst största ungdomssporten i landet och 90 procent av de aktiva är tjejer. Kontakten med hästen kan vara skillnaden mellan att orka kliva upp ur sängen eller inte och är en relation som blivit livsviktig friskvård för människor i olika åldrar.

Hälsingland har en lång tradition av gemenskap med häst, både i arbete och på fritid. Härifrån kommer många berömda travkuskar och ryttare, som Stig H Johansson, Sören Nordin och familjen Hammarström.

Med vackra bilder och intressanta berättelser lyckas Sjödin sammanfatta hästens stora betydelse och ge oss en inblick i denna fascinerande värld.

Meta Sjödin är fotograf och lärare inom foto och media på gymnasie- och folkhögskola. Medlem i Svenska Fotografers Förbund samt Bildbyrån SYNK Norrlands bildbyrå. Hon arbetar för tidskriften Medicinsk Access, tar bröllopsbilder och har varit med på utställningar vid ett flertal tillfällen. Nu är hon aktuell med både en bok och en fotoutställning, på Jamtli Cafe i Östersund, med bilder från hästens och hästfolkets värld. Utställningen öppnar den 5 maj 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hästar och hästfolk
  2. +
  3. Historiska hästar : hur hästen har påverkat människans värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historiska hästar : hur hästen har påverkat män... av Anders Frelin (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hästar och hästfolk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt fin bok!
    Villivonkansbooks, 28 maj 2019

    I Hästar och hästfolk får vi stifta närmre bekantskap med Hälsingland och hästarna som finns där. Det är en bok fullspäckad av berättelser om hästar, människor och livet med häst. Författaren är själv hästälskare sen ung och det märks i hennes fina porträtt. Porträtten är gjorda med respekt och vördnad för den fantastiska hästen. I boken får vi träffa hästar av alla slag: arbetshästar, dressyrhästar, travhästar, islandshästar och det är just den stora blandningen av alla olika inriktningar s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Hästar och hästfolk