När språk och kulturer möts (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2002-01-01
Förlag
Umeå Universitet
Dimensioner
245 x 165 x 16 mm
Vikt
596 g
Antal komponenter
1
ISBN
9789188466556

När språk och kulturer möts

Häftad,  Svenska, 2002-01-01
225
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I takt med att medier och kommunikationer utvecklas, ökar också kontakterna mellan olika språk och kulturer. Arbetsmigrationer och flyktingströmmar förändrar ständigt den språkliga och etniska världskartan. Globalisering och europeisk integration skapar nya minoriteter och väcker nya frågor om möjligheterna till förståelse över språk- och kulturgränser.

De 23 artiklarna i antologin När språk och kulturer möts behandlar både historiska och nutida exempel på språk- och kulturmöten. Kontakterna mellan finskt och svenskt bildar ett huvudtema. Några artiklar uppehåller sig vid kontinentala och utomeuropeiska områden, men tyngdpunkten ligger på nordiska förhållanden. Särskilt uppmärksammas de finska och samiska minoriteterna på Nordkalotten.

På ett initierat och tankeväckande sätt illustrerar artiklarna ett brett urval av de frågor som uppstår i möten mellan olika språk och kulturer. Språkforskare i Sverige och Finland belyser frågor kring språkgränser, tvåspråkighet, språkbyte, översättning, lånord och dialekter. I kulturhistoriskt inriktade artiklar behandlas kulturmöten i olika områden med språklig, religiös och kulturell mångfald.

Boken presenterar aktuell forskning på ett lättillgängligt sätt och vänder sig till alla med intresse för de frågor som uppstår när språk och kulturer möts.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När språk och kulturer möts
  2. +
  3. Gerodonti : äldretandvård i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gerodonti : äldretandvård i teori och praktik av Pia Skott, Inger Wårdh, Ulrika Lindmark, Inger Stenberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 770 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna