Ekopark Hornsö (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2020-07-14
Upplaga
1
Förlag
Ängö Bok och Bild
Dimensioner
153 x 126 x 13 mm
Vikt
430 g
ISBN
9789188499196
Ekopark Hornsö (inbunden)

Ekopark Hornsö

Inbunden,  Svenska, 2020-07-14
228
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Ekopark Hornsö invigdes 2004. Ekoparken utgör ett sammanhängande skogslandskap som omfattar 9200 hektar varav 8200 hektar är produktiv skogsmark. Det innebär att denna ekopark är en av Sveaskogs största.
Det finns många sätt att förmedla vildmarkskänslan i området till läsaren. Jag gör det här genom att berätta om ett besök jag gjorde vid det lilla skogsögat Örkullegölen tillsammans med två vänner från Tyskland. När vi hade druckit kaffe lade sig min vän Eberhard på rygg på det bastanta ekbordet och låg där länge medan han blickade upp i tystnaden. Så kan en upplevelse av vildmarken se ut när man kommer från en storstad.
Ekopark Hornsö har en för hela Europa unik mångfald av hotade insekter. Den genomsnittlige besökaren ser inte mycket av detta. Men han ser mosaiken av skogens miljöer: gamla tallskogar, fuktiga sumpskogar och stenbemängda marker. Han ser sjöarna och åarna, främst den vackra Alsterån. Och den intresserade kan leta efter rariteter som raggbock, läderbagge, blomskägglav, igelkottsvamp, koralltaggsvamp, kanske vitryggig hackspett och sjötåtel. Eller lyssna till pärlugglan i vårnatten eller till storlommens hemska tjut över Allgunnens vattenspegel, som klyvs när fiskgjusen dyker efter fisk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ekopark Hornsö
  2. +
  3. Matresan - recept och tips för dig med mobilt kök

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matresan - recept och tips för dig med mobilt kök av Sanna Ohlander, Torbjörn Lagerwall (häftad).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »