Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2018-08-02
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Illustratör/Fotograf
Filippo Vanzo
Dimensioner
255 x 195 x 30 mm
Vikt
1045 g
SAB
Uhe-caal
ISBN
9789188647665

Upplevelser i Stockholms natur

(8 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-08-02
246
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det kan vara svårt att föreställa sig, men när du sitter fast i en av Stockholms många bilköer eller trängs i folkmyllret på T-Centralen har du väldigt nära till vildmarkens lugn och tystnad. Du måste bara veta var du ska leta. Med Upplevelser i Stockholmsnatur erbjuds du vägar till de platser som skänker stillhet och ro, lindrar stress och samtidigt ger dig upplevelser väl värda att minnas. Studie efter studie slår fast att vi mår bättre av att vistas i naturen, den är rent nödvändig för stadens invånare. Stockholm har fortfarande mängder av platser som ger välmående, samtidigt är i stort sett alla naturområden där vi har rört - och rör oss hotade av exploatering och byggplaner. Boken är därför också en hyllning till alla de som kämpat för att Stockholms natur ska kunna fortsättas att upplevas. Upplevelser i Stockholms natur visar en annan sida av Stockholm, en som fortfarande många inte känner till. Nästan var du än befinner dig i Stockholmsområdet har du nära till natur och då inte bara i form av parker eller blomplanteringar. Faktum är att här finns en biologisk mångfald som skulle göra andra städer gröna av avund. En halvtimmes färd från huvudstadens mitt kan ta dig till en världsunik skärgårdsmiljö med 25 000 öar, en nationalpark med trolsk urskog, över 30 anlagda våtmarker för groddjur och hjortronmyrar med gungfly, den nordligaste platsen för ekoxen. Här finns Europas största skalbagge, myllrande fågelsjöar, lodjursrevir, rinnande vatten med hoppande öring, rika svampskogar, Sveriges tätaste bestånd av kattugglor och färgsprakande ängsmarker. Överallt i Stockholm finns det vilda precis runt husknuten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Upplevelser i Stockholms natur
 2. +
 3. Kantarellsök : lär din hund söka kantareller med Monica och Tilde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kantarellsök : lär din hund söka kantareller me... av Monica Hillman (häftad).

Köp båda 2 för 339 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Upplevelser i Stockholms natur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Ingrid, 22 april 2024

  En fantastiskt inspirerande bok om olika vackra utflyktsmål runt Stockholm. Utsökta foton, intressanta fakta om djur och växter i området. Beskriver olika platser med kartor och guider. Ger viktiga tips. Av kunniga och engagerade biologer. Rekommenderas varmt!

 2. Upplevelser i Stockholms natur
  Peter Barklund, 11 oktober 2018

  En fantastisk bok om djur och natur i och omkring Stockholm. Boken beskriver per område vilken natur och vilka djur som finns där med fantastiska bilder. Rekommenderas varmt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna