Lämna eller stanna? Valmöjligheter och stöd för unga i "resten av Sverige" (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2017-12-15
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Medarbetare
Jilsmo, Lotti (förf.) / Lindberg, Anne (förf.) / Lindström, Lo (förf.) / Lodmark, Bibbi (förf.) / Rüdiger, Jytte (förf.) / Skalstad, Sofie (förf.) / Stiernström, Arvi (förf.) / Tuomas, Anna (förf.) / Svensson, Lotta (red.)
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
434 g
SAB
Ojc
ISBN
9789188661326

Lämna eller stanna? Valmöjligheter och stöd för unga i "resten av Sverige"

Inbunden,  Svenska, 2017-12-15
209
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad kan vi göra åt att unga lämnar mindre orter för storstäderna? Utflyttningen är ett problem: befolkningsunderlagen krymper, välfärden påverkas och företagen lider brist på kompetent arbetskraft. Och vad händer med framtidstron och utvecklingen i en bygd som de unga flyttar ifrån?

I Lämna eller stanna? får vi forskarens teori och analys, praktikernas tankar och exempel, och konstnärens inifrånperspektiv på hur ungdomarna kan ges chanser att välja sin framtid. Många unga vill stanna på hemorten, men negligeras, ses som problem och utestängs från att bidra till lokalsamhället. De närstående vuxnas agerande visar sig vara avgörande. Exemplen är spridda över Sverige och nationella initiativ som Hela Sverige ska leva och Unga på Landsbygden bidrar med stoff.

Författarna resonerar om möjligheter, villkor och normer i samtalet kring ungdomarnas val av bostadsort. Hur kan vi bevara och utveckla "resten av Sverige" och den energi som de unga kan bidra med?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lämna eller stanna? Valmöjligheter och stöd för unga i "resten av Sverige"
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • När verkligheten inte stämmer med kartan : lokala förutsättningar för hållbar utveckling

  Lotta Svensson, Maria Vallström, Mikael Vallström

  Varför fungerar inte modellerna för hållbar utveckling av den svenska landsbygden? Är brukssamhällen, omstrukturerade industriorter och norrländsk glesbygd den globala ekonomins hopplösa förlorare? Kanske kan vi vända på perspektiven och i stället...

 • Barnkulturens gränsland

  Johanna Sjöberg, Lotta Svensson, Nihad Bunar, Johan Fornäs, Karin Helander

  Redaktörer: Moa Wester och Magnus Öhrn Var går gränsen mellan barnkultur och vuxenkultur? Vad anser vuxenvärlden vara lämpligt att berätta för barn och varför? Finns det några konstnärliga gränser inom barnkulturen vad gäller form och innehåll? Hu...