Äta insekter: entomaten och det stora proteinskiftet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2018-11-12
Upplaga
1
Förlag
Pug Förlag
Medarbetare
Larsson, Jonas (form)
Dimensioner
249 x 178 x 22 mm
Vikt
654 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789188699145

Äta insekter: entomaten och det stora proteinskiftet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-11-12
216
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Äta insekter är boken som tar framtiden på allvar, och är en grundläggande guide för alla som vill dra sitt strå till stacken genom klimatsmart och resurseffektiv föda. Följ med på journalisten Anders Engströms spännande resa bland entreprenörer, forskare, in i vårt egna land och ut i världen. Inspireras också av nyskapande, nyttiga och spännande recept från Sveriges insektskock Ola Albrektsson.

Äta insekter beskriver inte bara vikten av ett proteinskifte och varför det är så smart och hälsosamt att äta just insekter, utan berättar också historien om en helt ny bransch, om utmaningarna som omgärdar den och vad som egentligen krävs för att insekter på riktigt ska bli ett vapen i kampen för vår framtida miljö.

Här läser du bland annat om de framtida proteinalternativen, de främsta skälen till att äta insekter och om hur äntligen västvärlden också börjat anamma insektsmat. Boken bjuder bland annat på en omfattande guide till ätbara insekter med råd kring hur du köper, odlar, samlar och tillagar framtidens föda.

Anders Engström är journalist, föreläsare och webbdesigner med ett brinnande intresse för teknik, kulturer och hur vi alla kan utvecklas och bli bättre. Han är också grundare av bugburger.se en blogg om framtidens proteinkälla där han sedan 2014 delat med sig av den senaste forskningen och nyheterna kring insektsmat i en modern tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äta insekter: entomaten och det stora proteinskiftet
  2. +
  3. Frukt och bär A-Ö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Frukt och bär A-Ö av Paul Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 495 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Äta insekter: entomaten och det stora proteinskiftet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Roligt och modigt!
    Maria Wernersson, 12 april 2023

    Så roligt att det finns en bok om att äta insekter! Blev nyfiken på detta och kollade om det fanns någon bok. Och det gjorde det ju! Modigt också av bokförlaget att ge ut en sådan "nytänk" bok, då insektsätande ju ännu inte är något de flesta ens tänkt på är möjligt.

Visa alla 1 recensioner