Min hund vill ha riktig mat (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2017-08-01
Förlag
Vulkan
Dimensioner
213 x 145 x 15 mm
Vikt
249 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789188713278

Min hund vill ha riktig mat

(7 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-08-01
232
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
Visa alla 1 format & utgåvor
De kommersiella fodren blir bättre och bättre, åtminstone om man ska tro tillverkarna. Hur kan det komma sig att veterinärernas väntrum fylls av hundar som lider av samma sjukdomar som sedan länge drabbar människor?

Cancer, diabetes, tand-
och tandköttssjukdomar, allergiska symtom, eksem, klåda, magtarmsjukdomar, skelettsjukdomar, epilepsi och kramper, övervikt/undervikt... Om de moderna hundfodren är så bra, varför blir inte hundarna friskare och friskare, istället för sjukare och sjukare? Tanken med den här boken är att på ett rakt och lättförståeligt sätt förklara för hundägaren varför man bör avstå från processade foder för att istället ge hunden en naturlig och sund hemmagjord kost -- ett val som inte bara förbättrar hundens hälsa på både kort och lång sikt, utan även sparar åtskilliga tusenlappar i veterinärkostnader. Det är viktigt att hundägaren blir medveten om hur foderindustrin har förvandlat något som borde vara uppenbart, enkelt och okomplicerat till att vara något oerhört avancerat, komplicerat och så pass skrämmande att hundägaren inte vågar annat än att förlita sig på en cynisk och profithungrig miljardindustri som gnuggar händerna i förtjusning och cashar in enorma vinster.

Det är dags att förändra! Det är alla hundars självklara rättighet att få äta riktig mat, full av naturlig näring. För vad ger oss människor rätt att försöka läxa upp och tillrättavisa naturen? Vi har kommit långt i vårt storhetsvansinne när vi tror oss kunna utmana naturens egen strategi med våra simpla vetenskapsbaserade matsubstitut. Vi behöver istället lära oss är att lita på naturen som redan har alla svar. Naturen ropar på uppmärksamhet, vi behöver bara stanna upp och lyssna...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min hund vill ha riktig mat
 2. +
 3. Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hi... av Mikael Lindnord, Val Hudson (pocket).

Köp båda 2 för 321 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Min hund vill ha riktig mat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. "Riktig mat" och tarmflora
  Ulf Sjögreen, 27 oktober 2023

  Då jag läste boken blev jag ännu mer medveten om faran av att ge hunden endast torrfoder. För att hunden ska hålla en bra tarmflora är det nödvändigt att så ofta som möjligt blanda in lite matrester i hundens mål.

  Jag saknar en förteckning i boken över allt som är giftigt för hunden. Dessutom: om torrfoder bör serveras torrt eller uppblöt finns det olika åsikter om.

  I övrigt som jag tidigare skrev.

 2. Min hund vill ha riktig mat
  Helen, 3 augusti 2021

  Fanns en del lärorikt att läsa men även sådant jag inte höll med om.
  Maten passade inte till min allergiska hund som också har kroniska magbesvär.

 3. Magproblem i 4 år
  Irene Andersen, 19 oktober 2020

  Vår bichon havanes har haft läckande tarmar och gått på kortison i 4 år. Han har varit superdålig i magen och kräkts och haft diarré. Efter att ha lagt om kosten enligt denna bok är han nu helt bra! Om du har hund. Läs den!

 4. Intressant bok
  My, 13 augusti 2018

  Väldigt intressant bok men dåligt med tips på vad man ska ge för mat istället för det man kan köpa

Visa alla 4 recensioner