Straff : 12 noveller (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2019-12-27
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Rebecca Kjellberg
Originaltitel
Strafe
Vikt
300 g
SAB
Hcef.016
ISBN
9789188753175

Straff : 12 noveller

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-12-27
211
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ferdinand von Schirachs två tidigare novellsamlingar, BROTT och SKULD, fick ett omedelbart internationellt genombrott för tio år sedan. STRAFF är hans tredje novellsamling och har också den gjort succé, i Tyskland.

STRAFF heter ingen av de 12 novellerna i Ferdinand von Schirachs tredje samling. Däremot är utfallet, straffen, i det 12 rättegångarna väldigt olika.

Grannar, Den lille mannen, Dykaren och Nämndemannen är några av titlarna på de 12 novellerna. En man råkar ut för svart hudcancer, en kvinna kan inte komma undan uppdraget som nämndeman, den unga turkiska kvinna slänger huvudduken i soptunnan när hon enligt tysk lag på artonårsdagen betraktas som vuxen, drogen kallas krokodil för att huden hårdnar och får fjäll, i en mans sovrum ligger färgglada tabletter i många små plastpåsar och för en annan fungerar en dykardräkt som sexuell njutning. Berättelserna rör sig obekymrat i dessa olika sociala miljöer. I den sista novellen Vännen bjuder Ferdinand von Schirach för första gången in till händelser som berört hans eget personliga liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Straff : 12 noveller
  2. +
  3. Skuld ; Carl Tohrberg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skuld ; Carl Tohrberg av Ferdinand Von Schirach (inbunden).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Straff : 12 noveller. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En av mina favoriter
    Benny Grönvold, 24 januari 2022

    Noveller tycker jag är ganska skönt att läsa. Bra och intressanta person beskrivningar, ibland en överraskning på slutet. Har läst alla hans novellsamlingar. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ferdinand Von Schirach