Fallet Collini (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2021-03-24
Upplaga
2
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Lena Hammargren
Originaltitel
Der Fall Collini
Dimensioner
178 x 110 x 12 mm
Vikt
116 g
SAB
Hce
ISBN
9789188753397
Fallet Collini (pocket)

Fallet Collini

(4 röster)
Pocket,  Svenska, 2021-03-24
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fallet Collini Kan levereras innan julafton
FABRIZIO COLLINI går in på hotellet i Berlin, åker upp till hotellsviten och knackar på. Den kända ochrika företagsledaren Hans Meyer öppnar. Inom några minuter harFabrizio Collini brutalt avrättat den äldre mannen med sparkar ochfyra skott. Väl nere i hotellobbyn ber han personalen ringa polisen,och han tas med till häktet. Men varför har Fabrizio Collini såmålmedvetet mördat denna äldre person?

Den unge försvarsadvokaten, som har jour och blir tilldelad fallet, har bara varit färdig jurist i 42dagar. Advokaten Caspar Leinen tvekar, ska han åta sig uppdraget,eftersom det visar sig att han som ung umgicks den mördadeföretagsledaren Hans Meyer och var nära vän till hans barnbarn.

Mördaren har erkänt brottet, men vägrar att ange något skäl. När straffet ska bestämmas i domstolär motivet viktigt för påföljden. Därför djupdyker Leinen ihistoriska dokument från tiden då Hitler och nazisterna tog makteni Tyskland.

FERDINAND VON SCHIRACH, själv med ett förflutet som försvarsadvokat i Berlin under 20 år, haruppmärksammats för sina noveller, romaner och teaterpjäser. Någraav de utgivna böckernas titlar är: novellsamlingarna Brott och Straff, romanen Fallet Collini och Tabu och essäböckerna Kaffe och cigaretter och Trots allt. Författarens farfar Baldur von Schirach var högt uppsatt nazist i Wien och var ansvarig för deportationernaav judar till koncentrationslägren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fallet Collini
  2. +
  3. Straff : 12 noveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Straff : 12 noveller av Ferdinand Von Schirach (inbunden).

Köp båda 2 för 296 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ferdinand Von Schirach