Det lilla landet som kunde (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2020-01-13
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
222 g
SAB
Ohdf
ISBN
9789188959447

Det lilla landet som kunde

(37 röster)  |   Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-01-13
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Succéboken Det lilla landet i ny upplaga!

Den svenska integrationen är samtalsämnet på allas läppar. Är den världens bästa eller världens sämsta? Är Sverige norm eller extrem? Är vi goda eller onda? Hur gör man i andra länder? Vad säger Henrik Arnstad? Vad säger Jimmie Åkesson? Vad säger den konservativa feministen i Tokyo eller den progressive imamen i Bergsjön? Hur hanterar vi de låga förväntningarnas rasism? Och kanske viktigast av allt: vad gör vi med de som inte VILL integreras?I Det Lilla Landet Som Kunde dyker Mustafa Panshiri och Jens Ganman huvudstupa in i samtidens mest kontroversiella ämne. I en uppgörelse med politisk korrekthet och egna fördomar, präglat av lika delar humor och allvar. Och sprudlande berättarglädje.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det lilla landet som kunde
 2. +
 3. Det lilla landet som ångrade sig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det lilla landet som ångrade sig av Jens Ganman, Mustafa Panshiri (inbunden).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Det lilla landet som kunde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En blandning av skratt och tårar...
  Leif T, 12 juli 2022

  Deprimerande men delvis humoristisk verklighetsskildring. Men framtiden kan åtgärdas till det bättre, om och när politikerna nyktrat till, och tar sitt ansvar, även inför svåra beslut. Boken borde ordineras som obligatorisk läsning, både för flertalet riksdagsledamöter och andra naiva drömmare.

 2. Lättläst
  Crusader, 13 maj 2022

  Mycket bra. Jens är en mycket bra författare och samhällsdebattör. Lättläst och intressant att ta sig igenom. Blandar allvar med humor.

 3. Sveriges politiska dilemma
  Rodgeir Karlsson, 15 oktober 2021

  Mycket bra sammanfattning av ett lands dysfunktionallitet där döljandet har blivit en del av samhällsapparaten, staten strategi. Förödande på lång sikt.

 4. Returnerade boken
  Lars H, 5 december 2020

  Köpte tre exemplar för att ge bort i julklapp men de roliga och instruktiva cirkeldiagrammen "Ganman förklarar" saknades helt så jag returnerade alla.

 5. Alla vinner på att läsa Det lilla landet som kunde
  Lotta Söderström, 10 maj 2020

  Ett återkommande mantra har ekat i mitt huvud medan jag har läst Det lilla landet som kunde.
  Det löd ungefär så här: "Tack! Jag är inte ensam om att känna mig som en främling i mitt eget land. Det är inte bara jag som ser det vansinniga i att vi ska förneka oss själva för att invandringen ska bli lyckad. Jag är inte den enda att ifrågasätta galenskaperna som sker från norr till söder. Jag är fortfarande jag och inte alls den färgen eller de åsikterna de försöker att klistra på mig. Jag ä... Läs hela recensionen

 6. Måste läsas
  Jesper, 15 februari 2020

  Statsminister Stefan Löfven sa att "det finns ingen gräns" för hur många flyktingar Sverige kan ta emot, men "tvärvände" hösten 2015. När tidigare migrationsminister, moderaten Tobias Billström, nämnde "volymer" hade samme Löfven anklagat honom för "oanständighet". Varför var debatten så länge låst?

  Ganman och Panshiri påpekar att makthavare själva inte bor i utsatta förorter där kvinnor vittnar om moralpoliser, där blåljuspersonal attackeras och där butiksägare på grund av kriminella tvingas stänga för gott.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna