Ordklok : svenska ords släktskap och ursprung (inbunden)
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
359
Utgivningsdatum
2021-04-13
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
218 x 150 x 30 mm
Vikt
527 g
SAB
Fc.021
ISBN
9789189015500

Ordklok : svenska ords släktskap och ursprung

(11 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-04-13
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jag har saknat en etymologisk ordbok som visar vilka svenska ord som är besläktade med varandra och hur. Eftersom det inte fanns någon sådan bok fick jag skriva den själv. Samtidigt ville jag dela med mig av de aha-upplevelser som man får när alla samband och oväntade släktskap avslöjas och har därför försökt att skriva så att så många som möjligt kan läsa. Den här boken riktar sig till alla ordvitsare, alla korsordslösare, alla språkpoliser och språktjuvar, alla som tittar på frågeprogram på teve, läser språkspalter i tidningar eller lyssnar på programmet Språket i radio, alla svensklärare och alla svenskstudenter, alla som skriver på svenska och alla som läser Kort sagt till alla som är nyfikna på ord och vill bli lite mer ordkloka.

Staffan Fridell (f. 1952) är professor emeritus i nordiska språk vid Uppsala universitet med historisk lingvistik tillämpad på nordisk språkhistoria som specialområde. Ett forskningsfält som inkluderar namnforskning, dialektologi, runologi, ljudhistoria och etymologi. Han är även etymologisakkunnig åt Svenska Akademiens ordbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ordklok : svenska ords släktskap och ursprung
  2. +
  3. Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra? av Julia Andersson, Elvira Ashby (häftad).

Köp båda 2 för 635 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ordklok : svenska ords släktskap och ursprung. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mer ordklok med Staffans ordbok!
    -, 15 juni 2021

    En mycket matnyttig bok för ordintresserade. Den kan verka kort och summarisk - men den vecklar ut ens kunskap och tänkande i oanad längd!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Staffan Fridell