Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2022-05-16
Upplaga
1
Förlag
Votum Förlag
Medarbetare
Näslund, Maria (red.) / Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
265 x 220 x 18 mm
Vikt
920 g
SAB
Prbd
ISBN
9789189021648
Spår av passion : järnvägen med det stora hjärtat (inbunden)

Spår av passion : järnvägen med det stora hjärtat

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-05-16
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    95
Visa alla 1 format & utgåvor
"Ekengrens porträtt av smalspårsjärnvägen är en bok att njuta av, bläddra i och gärna återkomma till" - Håkan Stenow, BTJ-häftet nr 15, 2022. Betyg: 5 av 5.
"Ekengren har åstadkommit en gedigen dokumentation, fantastiska foton både i färg och svartvitt, liksom välskriven text." - Göran Kastlund, Dala-Demokraten 3/11-22.

Spåret mellan Hultsfred och Västervik har av en del kallats Sveriges mest kända smalspåriga järnväg. Det är åtminstone den längsta i hela Norden, dessutom byggnadsminnes-märkt samt med status som ett av Sveriges tolv industriminnen. Järnvägen, som varje år lockar 15 000 resenärer från Sverige och andra delar av Europa, drivs ideellt av entusiaster som med hårt arbete och brinnande engagemang lyckas upprätthålla en fullskalig tågtrafik. Smalspåret Hultsfred-Västervik har därför kommit att bli något mycket mer levande än en traditionell museijärnväg. Idag är det en stark turistattraktion och upplevelse för besökare.

Utmed sträckan möts tåget alltid med värme och vänlighet. Det är tåget alla vinkar till och tar bilder av. Järnvägen sätter också positiva avtryck i bygden och visar hur människor som vill något, inte bara för sin egen skull utan även för samhället, omgivningen och bygden får ett varmt gensvar tillbaka.

Kort sagt: Det är en järnväg med stort hjärta.

I Spår av passion presenterar fotografen och skribenten Staffan Ekengren i bild och text ett nära och nutida porträtt av Nordens längsta smalspårsjärnväg och människorna runt omkring den. Det är en berättelse om hur passion och jävlar anamma gör järnvägen möjlig men också om hur den skapar glädje hos människor lokalt, nationellt och även internationellt

 

Staffan Ekengren Fotografen och skribenten Staffan Ekengren, med lång erfarenhet även från kommunikationsbranschen och näringslivet, tycker om att med bilden i centrum skapa varma Sverigeskildringar. Han är också verksam som författare av både facklitteratur och fotoböcker och fick stora framgångar med sin fotobok Kärlek till en skrot, om en övergiven bilkyrkogård i Värmland. Den här gången riktar Staffan Ekengren blicken och kameran mot Småland och visar hur passionerat engagemang får en hel järnväg att rulla. Staffan Ekengren har fått flera priser och utmärkelser för sina böcker. Spår av passion är hans tredje bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spår av passion : järnvägen med det stora hjärtat
  2. +
  3. allt är perfeckt : brodera ut texten

De som köpt den här boken har ofta också köpt allt är perfeckt : brodera ut texten av Gisela Ståle (inbunden).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Ekengren