Sverigevänner (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2019-11-12
Förlag
Volante
ISBN
9789189043633
Sverigevänner (e-bok)

Sverigevänner E-bok

Historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2019-11-12
109
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
När Arash och hans familj kommer till Sverige från krigets Iran i mitten av 80-talet är pappa Jamshid bestämd att de genast ska bli så svenska som möjligt, så snabbt det bara går.

Det är dock allt annat än lätt. Deras nya land väcker huvudbry i en mängd svåra frågor.

Är skidsemester ett tvång?

Hur många godisbitar äter ett svenskt barn, utslaget per dag?

Och varför kan man ta upp samma fyra ämnen på varenda middag under ett helt års tid utan att någonsin motta en avvikande åsikt?

"Sverigevänner : Historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn" är den otroligt roliga och gripande berättelsen om hur två generationer av en familj tillsammans och på varsitt håll försöker anpassa sig till ett ibland svårbegripligt samhälle. Den bitterljuva berättelsen bygger både på Arash Sanaris egna och faderns dagboksanteckningar från den första tiden i Sverige. De perspektiv läsaren får på Sverige är både intressanta och väldigt roliga. Ljudboken är inläst av författaren själv, och skådespelaren Torsten Wahlund läser pappa Jamshids repliker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sverigevänner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vidgade vyer
  Ylva Hellerud, 11 december 2022

  En bok som varenda svensk borde läsa för att förstå hur det är/kan vara att bosätta sig i vårt land.

 2. Kunskap om invandring till Sverige.
  Olov STOOR, 28 oktober 2021

  Boken ger en ökad förståelse för hur invandrare/flyktingar och deras situation när de kommer till vårt land. Vill man förstå de olika faktorerna om och kring assimileringen in i vårt samhälle är denna bok en ögonöppnare.

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 19 april 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - En mycket välskriven, gripande, rolig, sorglig, berörande, tänkvärd, varm, och väldigt, väldigt bra bok. Rekommenderas varmt.

Visa alla 3 recensioner