Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2019-11-08
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
SAB
Hcg
ISBN
9789189055568
Mimer (inbunden)

Mimer

Inbunden Svenska, 2019-11-08
129
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sitter ondska i väggarna? Gamla, unkna och hemska tankar rör sig som ett eko från rum till rum på den gamla skolan. Zacke hör tunga steg på nätterna utanför sitt sovrum. Erik kommer till skolan med buller och bång, mitt under ett blixtnedslag. Han och Zacke blir snabbt vänner. På skolan finns också Jon och Gabriel som gör livet surt för dem. Och Milla - vackra, smarta Milla.

Nere i den kvava, dammiga källaren finns gamla fängelsehålor där man fortfarande kan höra någon ropa. Dit vill ingen gå. Ändå hamnar Erik där nere och försvinner. Man lämnar inte en kompis i sticket. Därför beger sig också Zacke och Milla ner i källaren, bland spindlar, mörker och något mer som finns där nere. Något som funnits där i många, många år.

Mimer är en spökhistoria som rör sig i både nutid och dåtid. Som alltid i Eva Salqvists böcker kan hon inte låta bli att ha med viktiga aktuella ämnen som ger upphov till diskussioner. Mimer handlar, förutom spökerier, om mobbning, främlingsfientlighet och hemskheter som kan utspela sig på en skola. Liksom i Evas tidigare bok Skuggorna på Frostbacken är det inte alltid spökena som är de mest otäcka i berättelserna ...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mimer
  2. +
  3. Modigt, Astrid!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modigt, Astrid! av Therese Henriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mimer