De kapabla (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2020-10-26
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
215 x 145 x 27 mm
Vikt
538 g
SAB
Hc
ISBN
9789189087439

De kapabla

(24 röster)  |   Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-26
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
UTSEDD TILL ÅRETS DECKARDEBUT 2021 I CRIMETIME AWARD

2:A PLATS I ÅRETS BOK 2021Crimetime-juryns motivering:

För en mångbottnad, originell och mycket välkomponerad story med både svärta och humor. Ett ödesdigert misstag följs av en rad dåliga beslut, och vi sitter som fastnaglade när de till synes helt vardagliga huvudkaraktärerna steg för steg gräver sin egen grav. Det är absurt, underhållande och fruktansvärt skrämmande. Precis som i en skrattspegel där vi får syn på oss själva och vår samtid i den förvrängda bilden sätter vi skrattet i halsen. Priset går till en komplett debut i genren diskbänksrealism noir.Sjövild och galen, ett sanslöst relationsdrama som höll mig vaken till midnatt ... Som läsare får man fjärilar i magen av den infernaliska spänningen.
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Lysande debut!
Sofie Sarenbrant

Stämningen är krypande, igenkänningsfaktorn är hög, karaktärerna är mänskliga. Man vill ha mer.
Jens Lapidus

SLUKADE denna!!! Boken är OEFTERHÄRMLIG!!!
Fredrik Wikingsson

Ekmans relationsdrama är en utsökt mix av spänning, djup och driv. Det går inte att sluta läsa.
Lina Bengtsdotter

Skruvad thriller ... Det vore förvånande om filmbolagen inte redan slåss om rättigheterna.
FilterSkönlitterär debut av en av Sveriges främsta magasinsjournalister

Det gick så snabbt när tillvaron rämnade. En dryg månad tidigare hade Annas största problem varit att behöva leva med en tråkig man. Nu placerade hon kroppsdelar i soppåsar. Efteråt tog hon en kall dusch och när hon såg sig i badrumsspegeln blev hon förvånad över att se ut precis som vanligt. Som om ingenting hade hänt. Men hon var inte densamma. Eller hade hon först nu blivit sig själv? Hade allt som hänt släppt fram hennes verkliga jag? Det var en verkligt skrämmande tanke.

DE KAPABLA är en kvävande thriller om vanliga människor som råkar ut för en livsavgörande olycka. Klas Ekman utmärker sig genom att skickligt finkalibrera det svartaste mörkret med värme, humor och massor av igenkänning. Resultatet är en roman som lömskt kryper under skinnet på läsaren.

Fler röster om DE KAPABLA:

Feel-bad när det är som bäst.
Mari Janson/SvD Perfect Guide

Hade väldigt roligt [ ] boken är det givna förstavalet om tv-serien Fargo någon gång blir internationell och gör ett Fargo: Sverige . En märklig blandning av mys, villakvarters-kärnfamiljs-ångest och kapade lemmar.
Hynek Pallas, filmkritiker och kulturjournalist

Berättelsen är rakt berättad, utan krusiduller, och karaktärerna är trovärdigt tecknade. Berättelsen är obehaglig för att allt känns så nära. Trots att slutet går att förutse är De kapabla en thriller som ger rysningar.
Rasmus Klamas, BTJ

Klas Ekman har skrivit en nervkittlande thriller om hur människor målar in sig i hörn. [... ] en storartad debut.
Nisse Scherman, ledamot Svenska deckarakademin

En effektiv och spänningsalstrande intrig.
Magnus Persson, SvD

[ ] roar och sätter nerverna i dallring.
GP

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De kapabla
 2. +
 3. Bytet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bytet av Stefan Ahnhem (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av De kapabla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  @bokslukarfeministen, 20 januari 2022

  De kapabla är en spännande thriller om helt vanliga människor som förändras på grund av en livsavgörande olycka. Den är annorlunda och väldigt rak i sitt berättande, vilket ibland gör berättelsen så obehaglig att jag fick rysningar när jag läste den. Karaktärerna känns oerhört trovärdiga då det är helt vanliga människor som det handlar om, vilket kanske är en av anledningarna till varför den känns så obehaglig och verkligen kryper under skinnet på den som läser. Samtidigt är den lättläst, vil... Läs hela recensionen

 2. SÅ BRA!!!
  ElinsBokhylla , 6 januari 2022

  Att boken inte har så många olika karaktärer är något som jag uppskattar, det blir mer spänning i boken när författaren har valt att bara ha med några få karaktärer. Det blir som att man verkligen lever i deras lilla egna bubbla och får följa med i varje steg som de tar och det ökar spänningen och mitt intresse överlag för boken.

  Hela bokens handling består av lögner och ännu mer lögner, till slut blir det svårt för karaktärerna att hålla reda på vad som verkligen är sant och inte. S... Läs hela recensionen

 3. Kryper under skinnet.
  Marie-Louise Rydberg, 3 februari 2021

  Verkligen psykologisk spänning med många dimensioner. Visar vad vanliga människor i trängda lägen kan ställa till det för sig och andra. Spännande!

 4. Otroligt underhållande!
  Bokhyllaniskuggan, 30 januari 2021

  ❥ Recension

  Att stänga den här boken kändes som att dra i handbromsen i full speed! Vilken jävla åktur. Jag kan inte sluta flina medan jag skriver den här recensionen för den här boken är riktigt skruvad, vansinnigt underhållande och olidligt spännande. Fylld av nattsvart humor, oväntade vändningar och första parkett till karaktärernas psykbryt frågar jag mig själv flera gånger - hur fan ska detta sluta!? Med skräckblandad förtjusning tar jag mig an kapitel efter kapitel i jak... Läs hela recensionen

 5. Så långtråkig.
  Lotta Ahlbeck , 18 januari 2021

  Handlingen kom liksom aldrig igång. Men . . . . Den var seg som klister.

 6. Obehagligt härlig läsning
  Anja L, 5 januari 2021

  Wow! Ruggig och roligt samtidigt, den är både svår att lägga ifrån sig på grund av att den är spännande men samtidigt jobbig att läsa vidare för jag vågar inte tänka på vad som blir konsekvensen av att huvudpersonen just gjort något som kan komma att gå snett. Och ändå så vardagsnära att det är relevant att tänka - vad hade jag själv gjort?

 7. Sjukt spännande!
  -, 17 november 2020

  Vilken skönlitterär debut! Wow!
  En thriller som inte påminner om någon annan jag har läst.

  De kapabla är en intressant blandning mellan relationsdrama och spänningsroman med inslag av svart humor, vilket skapar en tvättäkta nagelbitare. Det här kommer inte att sluta väl, det förstår man, deras dåliga beslut är som en lavin som startar nya laviner där den drar fram. Skoningslöst. Konflikterna avlösa varandra fram till slutet, vilket resulterar i ett oerhört driv. Jag överraskas ... Läs hela recensionen

 8. Spännande OCH kul
  Richard Svensson, 11 november 2020

  Lika rolig som ångestfylld, tycker jag. Mycket igenkänning och perfekt för alla som gillar "Fargo". Lite som att han blandat Quentin Tarantino med någon samtida relationsroman.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Klas Ekman