Migrationsmyten : sanningen om flyktinginvandringen och välfärden - ett nytt ekonomiskt paradigm (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2022-04-25
Förlag
Leopard förlag
Översättare
Åsa Andersson
Originaltitel
A Modern Migration Theory
Medarbetare
Edström, Sara (form)
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
396 g
SAB
Ohd-ae,Qad-ae
ISBN
9789189145771

Migrationsmyten : sanningen om flyktinginvandringen och välfärden - ett nytt ekonomiskt paradigm

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-04-25
244
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sanningen om flyktinginvandringen och välfärden

Det finns en uppfattning om att ett land kan ha antingen en hållbar välfärdsstat eller höga invandringsnivåer. Men den synen är fel, för det går att ha båda. - Peo Hansen

Att invandring kostar pengar är en vedertagen sanning. Flyktingar anses nyttja mer i välfärdsstöd än de bidrar med i skatt. Denna sanning rättfärdigar en alltmer restriktiv migrationspolitik. 2015 tog Sverige emot flest flyktingar i relation till befolkning i EU. Under kommande år pratades det om flyktingkris och floder av invandrare trots att inflödet av flyktingar i själva verket visade sig vara en ekonomisk framgångssaga. Gränserna stängdes och allt färre släpptes in på premissen att Sverige och EU helt enkelt inte klarade av mer.

Men, är det verkligen en förlustaffär att ta emot flyktingar och har det verkligen kostat oss? Genom Modern Monetary Theory bevisar Peo Hansen att vårt konservativa sätt att se på ekonomi i relation till migration är både omodern, felaktig och rent skadlig. För människorna och för statsfinanserna.

Peo Hansen är professor i statsvetenskap vid Linköpings universitet och har tidigare gett ut Eurafrika: EU:s koloniala rötter (2015) tillsammans med Stefan Jonsson på Leopard Förlag.

"En bok som borde få stort genomslag i den politiska debatten" - Per Virtén Expresen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Migrationsmyten : sanningen om flyktinginvandringen och välfärden - ett nytt ekonomiskt paradigm
  2. +
  3. Bortom systemskiftet : mot en ny gemenskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bortom systemskiftet : mot en ny gemenskap av Niklas Altermark, Magnus Dahlstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 480 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Migrationsmyten : sanningen om flyktinginvandringen och välfärden - ett nytt ekonomiskt paradigm. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Myter spräcks
    Hans Bergstedt, 5 november 2022

    Hansen går noggrant igenom Sveriges och EU:s motsägelsefulla migrationspolitik, där behovet av fler människor i arbetsför ålder ska matchas mot främlingsfientlighet och rasism. Vidare visar författaren att flyktingmottagandet 2015 inte ledde till finansiella svårigheter, utan tvärtom ett överskott.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peo Hansen