Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Snille
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
29
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Therése Cardell
Dimensioner
229 x 175 x 8 mm
Vikt
237 g
SAB
uNc
ISBN
9789189147331
Sverige : små roliga fakta (inbunden)

Sverige : små roliga fakta

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-05-13
149
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Vet du vem som blev Sveriges första kung? Vad betyder ordet monarki? Har älgkon horn?
Här hittar du små spännande och roliga fakta om landet Sverige och dess historia.

Sist finns också en klurig frågesport där du kan testa dig själv eller kompisens Sverige-kunskap, samt ett rafflande spel där ni ska ta er runt hela Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sverige : små roliga fakta
 2. +
 3. Japan : små roliga fakta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Japan : små roliga fakta av Therése Cardell (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Sverige : små roliga fakta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Pedagogisk och underhållande
  @tant_edna, 26 december 2021

  Vem älskar inte lättlästa intressanta faktaböcker med snygga bilder?! "Sverige: små roliga fakta" är precis en sådan bok: lättläst, intressant, och med snygga bilder.

  Boken är uppbyggd på ett genomtänkt och pedagogiskt sätt vilket gör att den yngre läsaren (ja, de äldre också) kan ta till sig dess innehåll på ett lätt sätt. Texterna är lagomt långa och formulerade med ett fängslande och lättillgängligt språk. Varje faktadel förstärks även med tjusiga och tydliga bilder.

  Geno... Läs hela recensionen

 2. Pedagogisk och rolig faktabok om Sverige.
  Gullis lästips (Rönninge), 11 januari 2021

  Följ med på en rolig upptäcktsresa i den pedagogiska och roliga faktaboken "Sverige: Små rolig fakta" om landet Sverige och dess historia.

  Det här är en pedagogisk och informativ faktabok för de yngre som på ett underhållande och lärorikt sätt lär ut fakta om Sverige på ett lättförståeligt sätt.

  En väldigt pedagogisk och lärorik bok som handlar om allt från kaviar, vikingar, dalahästen, Lucia, Astrid Lindgren, polkagris och Vasa loppet med mera.

  Det är en inspirerad... Läs hela recensionen

 3. Pedagogiskt och fint illustrerat
  Marias bokhylla, 1 december 2020

  Femåringen tycker: Det är lagom långa fakta för femåringen att hänga med i och han gillar att titta på illustrationerna. Speciellt gillar han fika-delen där han pekar glatt på allt han tycker om (vilket är allt utom kaffet).

  Mamman tycker: Jag tycker också att det är lagom långa fakta, och bra utvalda dessutom. Det är inte stadscentrerat utan det finns saker från alla landsändar. Det är ganska liten text, så man bör kanske vara van läsare för att kunna läsa det själv men jag tycker a... Läs hela recensionen

 4. Pedagogisk och lärorik
  veronicas_bok_bak_liv, 30 september 2020

  Det här en faktabok för barn om Sverige. En väldigt pedagogisk och lärorik bok som handlar om allt från älg, kaviar, dalahästen, lucia, Astrid Lindgren, polkagris och Vasa loppet med mera. Det är en blandning av traditioner, maträtter, historia och byggnader. Det är härliga och färgglada bilder. Boken avslutas med ett spel om Sverige och en frågelek för att se vad man lärt sig/kommer ihåg, väldigt kul avslut. Jag tycker att denna bok är perfekt för att jobba vidare med när det gäller de olika... Läs hela recensionen

 5. Mycket trevlig faktabok
  @bokslukarfeministen, 5 augusti 2020

  Faktan är väldigt blandad vilket jag gillar, och bilderna är dessutom helt fantastiska. Den är väldigt lärorik för barn som vill lära sig mer om Sverige. Jag har inte hunnit testa aktiviteterna i slutet men de verkar intressanta och känns som en mycket rolig idé. Språket är lätt att förstå sig på, men får ändå inte en barnslig underton. Mycket trevlig bok!

 6. Riktigt fin faktabok!
  @barnbokstips, 5 juli 2020

  Sverige små roliga fakta av Therése Cardell är en riktigt fin faktabok om Sverige. Här får vi lära oss om Nobelpriset, monarkin, att älgen är Sveriges nationaldjur, om Dalahästen, Vasaloppet, Turning Torso, ishotellet i Jukkasjärvi mm, mm. Illustrationerna är i min smak! Färgstarka och särskilt människorna som porträtteras är söta. Längst bak i boken finns spel och frågor. Therése har också gett ut en liknande faktabok om Japan och den tyckte vi också var riktigt fin och bra. Jag och 7-åringe... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Therése Cardell

 • Japan : små roliga fakta

  Therése Cardell

  Hur nyfiken är du? Vad heter Japans högsta berg? Vad gör en Geisha? Är ris alltid vitt? Här hittar du små spännande och roliga fakta om landet Japan och dess historia. Sist finns också en frågelek där du kan testa din egen eller kompisens Japan-ku...

 • Storbritannien : små roliga fakta

  Therése Cardell

  Vem gömmer sig i sjön Loch Ness? Vad kallas Londons tunnelbana? Vem är världens smartaste detektiv? Här hittar du detaljrika illustrationer ihop med lättläst och rolig fakta om landet Storbritannien. Sist finns också en klurig frågelek där du kan ...