Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
LL-förlaget
Medarbetare
Lidström, Kristin (form)
Dimensioner
183 x 130 x 12 mm
Vikt
176 g
SAB
Hc
ISBN
9789189149052

Kattvakten

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-09-01
159
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
/LÄTTLÄST/

Det är samma sak vartenda år. Hösten och vintern är tyst och stilla. Ingen ringer. Ingen undrar hur Mary mår. Men när våren kommer vill plötsligt alla ha kontakt. Grannar, kollegor och bekanta, alla frågar de samma sak: Mary, du som ändå är hemma, kan du snälla passa vår katt när vi åker på semester? Och Mary säger alltid ja.

En av alla katter som väntar på mat och uppmärksamhet är Håkan. När han råkar utför en olycka blir Mary sjuk av oro. Tänk om han har fått skador som inte syns? Mary tittar till honom både dag och natt. En död katt är alla katt vakters mardröm.

En dag på jobbet nämner Mary Håkans namn, och kollegorna nappar direkt. Har hon alltså äntligen träffat en man? Berätta om Håkan, säger de. Och Mary berättar, sveps med av kollegornas entusiasm. Snart är Marys nya kille det stora samtalsämnet runt fikabordet. Innan Mary vet ordet av är hon och Håkan bjudna på fest. Då har lögnen växt sig så stor att Mary inte vågar berätta sanningen.

Kattvakten är en berättelse om att hitta sitt eget sätt att leva, om utanförskap och gemenskap. Malin Lindroth uppmärksammades stort för sin essä Nuckan 2018. Hon är även dramatiker och kulturskribent. Hon har lång erfarenhet av att skriva lättläst, både i original och som bearbetare av litterära klassiker.

"Författaren skriver tankeväckande, respektfullt och berörande om rätten att få vara den man är, om falska och äkta relationer samt om djurs betydelse i våra liv på ett tydligt och nyanserat sätt." Helene Ehriander, BTJ-häftet nr 16, 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kattvakten
  2. +
  3. Rolf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rolf av Malin Lindroth (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Lindroth