Vårt liv är inte vårt (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
PetaHertz-trilogin (del 1)
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2022-03-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
528 g
SAB
Hc
ISBN
9789189199002
Vårt liv är inte vårt (häftad)

Vårt liv är inte vårt

(9 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-03-21
169
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När Lundastudenten Ulla rensar efter sin morfar, som hittats mördad i sin lägenhet, finner hon kvarlämnade anteckningar som totalt förändrar bilden av honom. Den till synes anonyme taxiföraren från Iran visar sig överraskande nog ha bedrivit avancerad forskning tidigare i livet. Ulla, som själv inlett sin bana inom fysiken, får ta del av hans teknik som med rätt handlag kan manipulera både tid och rum.

Samtidigt hittar tre äventyrare på Antarktis en gigantisk svävande digital klocka omgiven av ett ogenomträngligt kraftfält. Och en annan forskare, Angus, upptäcker på sitt håll ett fenomen kring en signal med frekvensen 1.0 PetaHertz, som kan penetrera all materia.
Ulla och Angus inser att de tillsammans måste förstå hur allting hänger ihop. Men det är bråttom. Under tiden som de söker svaren på sina gåtor pågår ett stort fysikaliskt experiment som kan orsaka en global katastrof - om ingen stoppar det.

Det här är första boken i den spännande sci-fi-trilogin PetaHertz som utspelar sig på flera tidsplan från 40-talet och framåt.

Orest Lastow föddes 1964 i dåvarande Tjeckoslovakien, växte upp i Malmö och bor nu utanför Lund. Han är civilingenjör i teknisk fysik och har doktorerat i aerosolfysik i London. Sedan 1995 har Orest utvecklat inhalerade läkemedel, nu som forskningschef på Iconovo. Vårt liv är inte vårt är hans debutroman.

Orest Lastows debutroman Vårt liv är inte vårt är en intressant thriller (eller sci-fi-deckare, som den beskriver sig själv) med starka matematik- och fysikinslag och till synes initierade beskrivningar av forskarlivet i Lund. Detaljer kring apparatur och projektfinansiering beskrivs noggrant. /.../ Boken är värd att prova om man gillar "pusseldeckare" och/eller det naturvetenskapliga anslaget.
BTJ-häftet nr 6, 2022. Lektör Mikael Huss
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vårt liv är inte vårt
 2. +
 3. Världen är min

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världen är min av Orest Lastow (häftad).

Köp båda 2 för 340 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Vårt liv är inte vårt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt spännande
  Jack RK, 21 mars 2023

  En av de bästa böckerna jag läst, kanske till och med den bästa. Den är rolig att läsa, den är fantastiskt skriven och mycket spännande att läsa. Trots att mycket händer i boken är det precis lagom att man alltid kan förstå vad som händer, och inte blir överhopad med information.

 2. När kommer fortsättningen?
  B.K, 31 juli 2022

  Intressant bok som verkligen utmanar fantasin och vad som kan hända när resor i tid och rum sker. Detaljrika beskrivningar som gör det lätt att hänga med i berättelsen. Kombinationen thriller och sci-fi är ny för mig men jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen på denna spännande berättelse.

 3. Science fiction och thriller
  Tore Persson, 18 maj 2022

  Mycket spännande och med fascinerande idéer, till stor del i Lundamiljö men med stora utvikningar i rum och tid. En bladvändare på slutet. Jag ser fram mot del 2!

 4. Bladvändare
  Eva Norell, 28 april 2022

  Den här boken räddade en helg när jag blev förkyld och familjen åkte skidor. Det är spännande från första början och intrigen är bra, intelligent och oväntad men man hänger med. Fysik och vetenskap är bärande element i boken och det funkar bra även för en icke-naturvetare som jag.

  Det här är spännande som en deckare ska vara men mer tänkvärt och oväntat än de "vanliga" morden.
  Tack!

 5. Imponerande bra debut
  AndersGM, 16 april 2022

  Vårt liv är inte vårt är en fascinerande story om en märklig upptäckt som visar sig ha påverkan på både tid och rum. Särskilt mot slutet blir det en riktig bladvändare. Jag väntar otåligt på fortsättning i del två och tre i trilogin.

 6. En deckare med science fiction-inslag
  Nadja Svensson, 13 april 2022

  En mycket intressant och spännande bok man inte vill lägga åt sidan. Kan varmt rekommendera denna bok! Väntar otåligt på fortsättningen. Det ska komma del 2 och del 3, roligt!

 7. En annorlunda och spännande deckare
  Carina, 30 mars 2022

  Orest har lyckats med att beskriva karaktärerna på ett härligt och träffande sätt. Så till den milda grad att jag upplever att personerna finns omkring mig. Att omgivningarna dessutom känns bekanta gör att läsningen och berättelsen flyter ihop. Vill läsa mer, inväntar nu med spänning på fortsättningen.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Orest Lastow

 • Världen är min

  Orest Lastow

  Året är 1967 och Nazityskland styr Europa. Forskarna Nicholas White och Amir Shirazi upptäcker sanningen om vår värld och hur man kan manipulera tid och rum med petahertz-teknologin. De utnyttjar detta för att ändra utgången av andra världskriget ...

 • Electrohydrodynamic Atomisation of Aqueous Liquids

  Orest Lastow

  The high surface tension and high conductivity makes water unsuitable for EHD atomisation. The high electric field required to atomise water destabilises the atomisation process. A novel low voltage EHD spray nozzle was developed that can atomise ...