Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Serien om Andra sidan (del 2)
Utgivningsdatum
2022-01-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
315 g
SAB
uHc
ISBN
9789189199095

Sägnerna lever

Häftad,  Svenska, 2022-01-21
185
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Agnes tillvaro är både inrutad och ganska dyster. Men allt förändras den dag Jon kommer instormande och berättar om hennes syster Sofias försvinnande. Allt prat om Andra sidan och världen bortom portalen gör Agnes förvirrad, det enda hon kan komma ihåg av då hon själv försvann är lösryckta fragment. För att få svar och för att hitta Sofia beger hon sig till den lilla ön i Mohultssjön, där portalen ska finnas. Färden genom den blir mer omtumlande än hon är beredd på och snart ställs hon inför utmaningar hon aldrig kunnat föreställa sig. Men hela tiden finns en känsla av att hon borde veta mer - borde minnas mer - om den här platsen. Och ju längre tid det tar för henne att lägga ihop pusslet av minnesbitar, desto större fara är Sofia i. Ska hon hinna rädda sin syster i tid?

Cecilia Johansson målar upp en spännande värld som blandar realism och fantasi i Sägnerna lever. Det är andra delen i serien om Agnes och Sofia som vi fick följa med över till Andra sidan i den första boken Den vilsna världen (2020).

Cecilia Johansson bor i Bjuv utanför Helsingborg, där hon föddes 1977. Hon är utbildad till distriktssköterska och har bland annat arbetat på ett sjukhus i Saudiarabien. Idag jobbar hon som skolsköterska.
Inspiration till miljö och sägenomspunna karaktärer i serien om Andra sidan har hon hittat på Ivö - Skånes största ö.

Gestaltningen gör att de olika världarna blir levande för läsaren. Sägnerna lever är en riktigt spännande bladvändare med ett öppet slut och en hint om en tredje bok.
TJ-häftet nr 4, 2022. Lektör Charlotte Nordenfelt
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sägnerna lever
  2. +
  3. Den vilsna världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den vilsna världen av Cecilia Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 364 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cecilia Johansson