Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dödskaravantrilogin (del 3)
Utgivningsdatum
2022-09-21
Förlag
Hoi Publishing AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
526 g
SAB
Hc
ISBN
9789189199200

Villa Svea

Inbunden,  Svenska, 2022-09-21
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När Gustaf Berzelii i slutet av 1917 besöker svenskkolonin Villa Svea upptäcker han genast att kontrasten är stor till det bekväma liv han lever i Buenos Aires. I kolonin kämpar Anna, Arvid och de svenska utvandrarna för att överleva och skapa sig ett drägligt liv. Även om de är på god väg står de fortfarande inför en mängd utmaningar, inte minst hur de ska tackla sin längtan till det gamla landet. Trots det kan ingen tänka sig att återvända till Sverige. Tillsammans hjälps de åt för att övervinna svårigheter som spritmissbruk, korruption, banditer och gräshoppsinvasioner, samtidigt som de försöker bevara de svenska traditionerna. Kolonin växer - föreningshus byggs, kyrkogårdar anläggs och regnskogen får sakta men säkert stå tillbaka för odlingar och en växande civilisation.

Gustafs pengar och handlingskraft kommer att spela en stor roll i utvecklingen av samhället, men är han redo att ta steget och själv bli en del av kolonin?

Villa Svea är den avslutande delen i Dödskaravantrilogin.

Mats Erasmie är civilekonom som utöver skrivandet driver startup-bolag och arbetar som föreläsare och vd-stöd för ett antal medelstora bolag. Han har tidigare gett ut ett tiotal fack- och läroböcker inom försäljning och marknadsföring. Dödskaravanen var hans debut som romanförfattare och Silverfloden den andra delen i trilogin.

Med viss konstnärlig frihet berättar författaren om verkliga händelser och hans bok är en levande och engagerande historielektion om svenska emigrantöden och framväxten av ett samhälle i en främmande miljö.
BTJ-häftet nr 18, 2022. Lektör Inger Wassenius
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Villa Svea
  2. +
  3. Silverfloden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Silverfloden av Mats Erasmie (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Erasmie