Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vanja Ek-serien (del 4)
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2024-03-21
Förlag
Hoi Publishing AB
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
499 g
SAB
Hc
ISBN
9789189199637

Spelets mörka begär

Inbunden,  Svenska, 2024-03-21
228
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En kvinna hittas död nedanför en hög klippa i Stockholms skärgård. Kvinnan har inte bara varit anställd på en av landets storbanker - hon har också utmanat den enorma makten hos sin förra arbetsgivare. Det märks dessutom att hennes egen ekonomi havererat totalt.

Kriminalkommissarie Vanja Ek börjar utreda brottet, samtidigt som det dyker upp en rad problem i hennes eget privatliv - som relationen till pojkvännen och till sin avskydda styvbror som just har rymt från Kumlaanstalten.

Känslorna hon brottas med riskerar snart förstöra hela utredningen. Vanja Ek tar också allt större risker i sitt sökande efter sanningen. Ett sökande som tar henne till den skånska sommarorten Åhus - hela tiden i hälarna på en okänd mördare som inte låter någon komma i vägen för pengarnas makt.

Jan Bertoft är tillbaka med en ny konsumentdeckare och fjärde delen i serien om Vanja Ek.

Jan Bertoft, född 1957, har bland annat jobbat som journalist på GT, varit kommunikationschef på Konsumentverket, chefredaktör på Råd & Rön och generalsekreterare på Sveriges Konsumenter. Sin skönlitterära debut gjorde han med Minnets slutna rum tillsammans med den framlidne filmproducenten Håkan Tängnander.

Spelets mörka begär är den fjärde delen av Jan Bertofts deckarserie med kriminalkommissarie Vanja Ek vid polisen i Stockholm som huvudkaraktär. Liksom i Bertofts tidigare romaner är det underliggande temat konsumentfrågor, i detta fall överskuldsättning och bankvärlden. [...] Det här är en bra deckare om allvarliga samhällsproblem och privata relationer. Språket är enkelt och med mycket dialog. Karaktärerna är levande och trovärdiga, framför allt Vanja Ek.

BTJ-häftet nr 6, 2024. Lektör Kent Lidman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spelets mörka begär
  2. +
  3. Minnets slutna rum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minnets slutna rum av Jan Bertoft, Håkan Tängnander (inbunden).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Bertoft